Kateissa ollut Albertti oli puettu tytöksi – poliisilla huoli pojan terveydentilasta

Poliisi löysi yli vuoden kateissa olleen 5-vuotiaan Albertti Leif Richard Lindbergin viime lauantaina Tampereen Näsijärven rannalta vuokratulta kesämökiltä.

Pariskunta, suomalaiset 41-vuotias nainen ja 29-vuotias mies, pitivät Alberttia mökissä. Mökki oli vuokrattu kesäkuussa.

Rikoskomisario Pasi Niemisen mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti. Kiinniotto tapahtui lauantaina iltapäivällä.

– Kiinniotto oli rauhallinen, mutta poliisi teki paljon työtä selvittääkseen näiden henkilöiden oikeat henkilöllisyydet, Nieminen kertoo.

Rikoskomisarion mukaan kesämökin vuokraaja ei ollut tietoinen siitä, mitä häneltä vuokratussa mökissä tapahtui.

– Suhteellisen puutteelliset olosuhteet siellä (mökillä) olivat, Nieminen toteaa.

Poliiseille on Niemisen mukaan mysteeri, mikä oli pariskunnan motiivi piilotella poikaa. He olivat myös muuttaneet Albertin ulkonäköä tunnistamisen vaikeuttamiseksi.

– Hänet oli kiinniottohetkellä tehty tytön näköiseksi. En kerro Albertista mitään tarkkaa, mutta poliisilla on huoli hänen kunnostaan, Nieminen kertoo.

Piiloteltu useissa paikoissa

Rikoskomisario Niemisen mukaan Alberttia on piiloteltu loppuvuoden 2014 jälkeen useilla eri paikkakunnilla, useissa eri paikoissa.

– Ainakin Suomessa häntä on liikuteltu. Alkuvaiheessa pojan isä sanoi, että hänet olisi viety Ruotsiin. Sekin on mahdollista, että hän on ollut katoamisen alkuvaiheessa siellä.

Useiden piilopaikkojen vuoksi voi olla mahdollista, että tapaukseen liittyy 41-vuotiaan naisen ja 29-vuotiaan miehen lisäksi myös muita henkilöitä.

Pariskunta on vangittu eilen Pirkanmaan käräjäoikeudessa epäiltynä törkeästä vapaudenriistosta.

Albertti on luovutettu lastensuojeluviranomaisten huostaan.

Katoamisen taustalla poikkeuksellinen ihmiskauppatapaus

Albertti Lindberg katosi marraskuussa 2014.

– Tämä liittyy ihmiskauppajuttuun, jossa keski-ikäinen mies ja nuorempi nainen tuomittiin, Nieminen kertoo.

Rikoskomisario puhuu tapauksesta, jossa Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi maaliskuussa 2015 miehen ja tämän tyttären useiden vuosien vankeusrangaistuksiin törkeästä ihmiskaupasta. Turun hovioikeus kovensi kaksikon tuomioita toukokuun lopussa.

Kaksikko piti neljä vuotta vankinaan nuorta naista, joka vankeutensa aikana synnytti miehelle kolme lasta. Neljäs lapsi syntyi, kun hän oli päässyt pois vankeudesta. Mies tuomittiin myös lapsikaappauksesta.

Vangitsija ja Albertin isä, eli 44-vuotias romanimies, lähetti Albertin tuntemattomaan paikkaan, eikä suostunut kertomaan, missä poika on.

Isä väitti aikanaan poliisille, että lapsi olisi toimitettu Ruotsiin. Nyt vangittu nainen kuuluu poliisin mukaan tuomitun miehen lähipiiriin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja