Kate Winslet tunnustaa: ei ollut itsekään uskoa, että sai roolin Titanicista – "Olin se ylipainoinen tyttö jonon hännillä"

1:44
Tältä näyttää vuonna 1912 merenpohjaan uponnut loistoristeilijä - ainutlaatuista kuvaa Titanicista ensimmäistä kertaa 14 vuoteen

Hittielokuva Titanic teki Kate Winsletistä tähden 22-vuotiaana. Oscar-palkittu näyttelijä kertoo kärsineensä huijarisyndroomasta ja pelänneensä Hollywoodia vielä tämänkin roolin jälkeen.

Suhteellisen tuntemattoman ja nuoren brittinäyttelijän Kate Winsletin elämä muuttui hetkessä, kun hänet nähtiin vuonna 1997 ensi-iltansa saaneessa klassikkoelokuvassa Titanic, jossa Winslet ja toinen nuori tähti Leonardo DiCaprio näyttelivät elokuvassa Rosen ja Jackin riipaisevan rakkaustarinan.

Rooli toi tuolloin vain 22-vuotiaalle Winsletille parhaan naispääosan Oscar-ehdokkuuden. Oscar-pystiä ei tullut, mutta Winslet nousi hetkessä maailmanmaineeseen. Hän kertoi Los Angeles Times-lehden paneelikeskustelussa, että myös hän itse yllättyi suuresti siitä, että sai himoitun roolin valtavassa amerikkalaistuotannossa.

– Näyttelin ensimmäistä kertaa amerikkalaista. Lisäksi työskentelin Leon kanssa, jonka olin nähnyt Gilbert Grapessa. Olin aivan, että voi hyvänen aika, minä olen vain Kate Readingista, Winslet kertoi.

– Olin se ylipainoinen tyttö, joka oli aina jonon hännillä. Ja koska sukunimeni alkaa W:llä, en aina päässyt edes koe-esiintymiseen asti, koska aika oli jo loppunut ennen minun vuoroani. Ja sitten olin Titanicissa. Se oli hullua! hän jatkoi.

Winslet kertoo menestysroolin jälkeen kammoksuneen Hollywoodia. Titanicin jälkeen isompia rooleja ei hetkeen ilmestynytkään.

– Se on suuri, pelottava paikka, jossa kaikkien täytyy olla laihoja ja olla tietyn näköisiä. Tiesin, etten minä näytä siltä tai istu siihen muottiin, joten jos haluaisin joskus kuulua sinne, paikka täytyisi ansaita. En ansainnut sitä. 

Winslet kuvaili kärsivänsä huijarisyndroomasta vielä Titanicin menestysroolinsa jälkeen, vaikka oli jo vuosia aiemmin vain 19-vuotiaana saanut Academy Awards -ehdokkuuden roolistaan Järki ja tunteet -elokuvassa.

– Minulla oli silti se tunne, että sen täytyi olla onnenkantamoista, hän sanoi ja kertoi vasta äitiyden muuttaneen hänen ajattelutapaansa.

Winsletin esikoistytär Mia syntyi vuonna 2000 tämän ensimmäisestä avioliitosta ohjaaja Jim Threapletonin kanssa, kun näyttelijä oli 25-vuotias.

– Kaksi vuotta hänen syntymänsä jälkeen minua pyydettiin mukaan Tahraton mieli -elokuvaan. Uskon, että se oli valtava käännekohta urallani, koska siitä lähtien ihmiset ajattelivat yhtäkkiä "oho, pystyykö hän tosiaan siihen", Winslet muistelee elokuvaa, jossa hän näytteli naispääosaa vastanäyttelijänään Jim Carrey.

Winslet oli myös tuolloin Oscar-ehdokkaana parhaasta naispääosasta. Tuolloinkaan hän ei vielä voittanut himoittua palkintoa, mutta sen aika tuli vuonna 2008 elokuvasta Lukija. Samana vuonna Winslet palkittiin Golden Globella naispääosastaan elokuvassa Revolutionary Road, jossa vastanäyttelijänä oli jälleen vuosien tauon jälkeen Leonardo DiCaprio.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja