"Kate syyttäköön vain itseään" ja muut Trumpin kootut tölväisyt Britannian kuninkaallisille

Presidentti Donald Trump on onnistunut loukkaamaan ja ärsyttämään useita Britannian kuningasperheen jäseniä niin twiiteillään kuin muillakin kommenteillaan.

Brittimedian mukaan Donald Trump on aikoinaan yrittänyt pontevasti iskeä prinsessa Dianaa ja lähettänyt hänelle jatkuvasti kukkia. US Weekly -lehden mukaan Trump otti etukäteen selvää Dianan matkoista ja ehdotteli tapaamisia kyseisissä paikoissa. Brittimedian mukaan Diana koki, että Trump väijyi häntä.

Prinssi Williamin puoliso, Cambridgen herttuatar Catherine puolestaan on saanut osansa Trumpin kommenteista, kun ranskalainen paparazzi onnistui kuvaamaan hänet salaa alasti.

Kuva oli otettu lähes kilometrin päästä kauko-objektiivilla metsän suojista, kun Catherine oleskeli suljetussa talossaan Ranskassa. Salakuvien julkaisu juorulehdessä sai brittihovin raivostumaan. Trumpin mukaan Catherine sai syyttää vain itseään.

– Kukapa ei ottaisi Katen kuvaa ja tekisi hyvät rahat, jos hän tekee tätä nakuilujuttua. Come on Kate, Trump laukaisi Twitterissä.

– Hän saa syyttää vain itseään!

Prinssi Charles puolestaan saattaa olla jopa innokas tapaamaan Trumpin, muttei siksi että olisi Trumpin kanssa samanmielinen. Hän suorastaan odottaa pääsevänsä keskustelemaan muslimien maahantulokiellosta ja ilmastoasioista Trumpin kanssa.

Erityisesti ilmastonmuutos on Charlesin sydämenasia. Charles on myös Yhdysvaltain vaalien aikana varoittanut populismin noususta eri puolilla maailmaa – tosin Trumpin nimeä mainitsematta.

Myös prinssi Harryn nykyinen tyttöystävä, amerikkalaisnäyttelijä Meghan Markle kritisoi Trumpia vaalien alla kovin sanoin ja sanoi muuttavansa Kanadaan, jos "naisvihaaja" Trumpista tulee presidentti.

Kaikesta huolimatta muun muassa BBC pitää hyvin epätodennäköisenä, että Trumpin valtiovierailua peruttaisiin tai muutettaisiin tavalliseksi vierailuksi.

BBC muistuttaa, että kuningatar on kuitenkin tavannut muun muassa Venäjän Vladimir Putinin ja Syyrian Bashar al-Assadin. Kuningasperheen voi siis katsoa olevan kokenut ottamaan vastaan myös vieraita, joiden kanssa on eri mieltä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja