Katariina Souri avautuu kohua aiheuttaneesta Playboy-dokumentista: "Minut houkuteltiin dokumenttiin väärin perustein"

Katariina Souri julkaisi kirjoituksen liittyen kohudokumenttiin

Katariina Souri julkaisi Facebookissa kirjoituksen liittyen kohua aiheuttaneeseen Secrets of Playboy -dokumenttiin.

Dokumenttisarjassa raotetaan Hugh Hefnerin ja Playboy-kartanon elämää ja kuullaan lukuisten Playboy-lehdessä esiintyneiden naisten tarinat kohutuista hyväksikäytöistä.

Souri kertoo somessaan, kuinka häntä haastateltiin dokumenttiin, mutta on pettynyt lopputulokseen. Sourin osuus dokumentin yhdeksännessä jaksossa jää hyvin lyhyeksi. Souri asui Playboy-kartanossa usean viikon ajan vuonna 1988.

– Haluan nyt todeta, että minut houkuteltiin dokumenttiin väärin perustein. Sanottiin sähköpostiviestissä, että he haluavat kertoa Hefnerin ja Playboyn sekä seksuaalisen vallankumouksen tarinan niiden naisten perspektiivistä, jotka olivat siinä osallisina ja osana Playboyn tarinaa.

Souri kirjoittaa postauksessaan olevansa pettynyt ja vihainen, koska hänen tarinaansa ei kerrottu lupauksista huolimatta, vaan tunteja kestäneistä kuvauksista dokumenttiin päätyi vain pieni pätkä kertomusta Peter Nygårdista, joka sekään ei Sourin mukaan vastannut yksityiskohdiltaan totuutta.

Souri kertoo postauksessaan, että aikoo avata asiaa tarkemmin elämäkerrassaan, jossa asiat saavat laajemman ja syvemmän kontekstin ja lisää, että kirjassa valta totuuden kertomiseen säilyy hänellä.

– Haluan kuitenkin painottaa, että minua kohdeltiin kartanossa ja Playboyn kuvauksissa moitteettomasti, mutta en silti väitä, etteikö väärinkäytöksiä ollut. Jokainen nainen, joka on joutunut seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi, ansaitsee muiden naisten tuen. Souri lopettaa kirjoituksensa.

Myös itsekin Playboy-kartanossa asunut Linda Lampenius on tyrmännyt dokumentin väitteet

Huippuviulisti Linda Lampenius on julkisesti puolustanut Hefneriä dokumentin julkaisun jälkeen. Lampenius esiintyi itse Playboyssa vuonna 1998 ja asui Hefnerin kartanossa.

Lampenius on julkaissut videopostauksia aiheesta omaan Instagramiinsa. Postausten yhteyteen hän kirjoittaa tunteneensa olonsa alusta asti rakastetuksi ja turvalliseksi.

– Kartanolla sain olla oma itseni. Sain tuntea itseni kauniiksi, siitä huolimatta, että olen klassinen viulisti. Se ei ollut kartanon ulkopuolella ok 90-luvulla, Lampenius kirjoittaa.

Secrets of Playboy -dokumentin tekijöille Lampeniuksella on sanansa sanottavana.

– Saitte naiset sanomaan kamalampia asioita kuin he olivat suunnitelleet sanovansa. Minua on pahoinpidelty henkisesti ja fyysisesti ja olen taistellut oikeudessa yhtä suurimmista hirviöistä, Peter Nygårdia vastaan.

– Nygård, Weinstein ja Epstein ovat hirviöitä. Haistan sellaiset miehet kaukaa ja haluan kertoa, että Hef ei ollut yksi heistä, Lampenius kirjoittaa.

Playboy-lehden perustaja Hugh Hefner menehtyi vuonna 2017:

Playboy-lehden perustaja Hugh Hefner on kuollut 1:30


Lue myös:

    Uusimmat