Kata Kärkkäinen ei suostu julkiseksi riistaksi

Uuden kirjansa Kahdeksas huone julkkareita torstaina juhlinut Kata Kärkkäinen ei voi paljastaa onko hänen omassa kodissaan kahdeksan huonetta, vaikka mielellään hän aiheesta kertoisikin. Syy siihen on oikeustaisto, jota Kata parhaillaan käy.

– Käyn 7 päivää -lehteä vastaan oikeudenkäyntiä niistä rajoista, missä yksityisyydensuoja menee julkisuudenhenkilöillä. Kunnes linjanveto tehdään, että jostain yksityiselämän asioista voi puhua ja jotkut voi pitää yksityisinä, niin mulla on kädet ja jalat sidottu, en voi puhua mistään, Kata kertoo MTV:n Viihdeuutisille.

Oikeudenkäynti on ollut rankka projekti, joka on kestänyt vuosikausia.

– Se on henkisesti tosi stressaavaa, ja tähän liittyy myös taloudellinen riski, Kata sanoo.

– En suostu siihen, että olen automaattisesti julkista riistaa, eikä mulla ole minkäänlaista yksityiselämää. Samasta asiasta myös Matti Vanhanen käy oikeutta, hän on pääministeri ja mä olen vain kirjailija-julkkis, ja periaatteessa mun yksityisyydensuojan pitäisi olla korkeampi kuin hänen, mutta katsotaan sitten oikeudessa.

Kärkkäinen on myös sitä mieltä, että Ilkka Kanerva joutui liian suureen höykytykseen yksityiselämänsä asioiden takia.

– Joitakin virheitä hän ehkä teki, mutta tekstiviestit on viestintäsalaisuuden alaisia ja mä en nähnyt mitään perusteita hänen tekstiviestiensä julkistamiseen, Kata sanoo.

Katso Kärkkäisen videohaastattelut:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat