Kata Kärkkäinen: Minua syynätään suurennuslasilla

Tänään viidennen kirjansa julkaissut Kata Kärkkäinen kohtaa yhä ennakkoluuloja. 20 vuoden takaiset Playboy-kuvat nostetaan yhä jatkuvasti esille – ja hänen motiivejaan kirjailijana syynätään suurennuslasilla.

– Kyllähän ne 20 vuotta vanhat kuvat muistetaan aina ottaa esille. Jos ajatellaan aikajanassa, miten iso osa elämästäni on mennyt joihinkin kuviin, ja miten ison osan elämästäni olen kirjoittanut, niin ne ovat täysin pois mittasuhteesta, pirteänä ja hyväntuulisena tänään Kahdeksas huone -kirjansa julkaisua juhliva Kata Kärkkäinen kertoo Viihdeuutisille.

– Se on kauhean ikävää, että motiivejani kyseenalaistetaan ja ajatellaan että se nyt vain tuossa kirjoittaa, se on julkkis ja kaikki on sille helppoa.

– Todellisuudessa kaikki on minulle aivan pirun vaikeaa. Myös aika pienellä palkalla tätä työtä tehdään, varsinkin kun apurahat ovat tällä hetkellä minun tavoittamattomissa. Kyllä minun motiivini siihen, miksi haluan tätä työtä tehdä, ovat äärimmäisen puhtaat. Jos edes sen kreditin saisi, niin hyvä.

"Haen jäsenyyttä uudestaan"

Miltä tuntuu nyt näin uuden kirjan julkaisupäivänä, ettet ole anomisesta huolimatta päässyt Suomen kirjailijaliiton jäseneksi?

– Ajattelin huomenna laittaa kirjan postiin ja anoa kirjailijaliiton jäsenyyttä uudestaan. Ajattelin pitkään etten ano jäsenyyttä enää; pysykööt siellä keskenään kuppikuntaisena yhdistyksenä. Mutta toivon että kukaan siellä ei kanna minulle kaunaa. Asia paisui aikamoiseksi spektaakkeliksi, mikä ei ollut tarkoitukseni. Nyt ainakin toivon, että kirja luetaan siellä kunnolla, ja kenenkään asiasta päättävän ei tarvitse sanoa ettei ole lukenut kirjojani.

Millaisia terveisiä lähetät kirjailijaliittoon?

– No ainakin olen nyt kaikkeni antanut tässä kirjassa ja kirjoittanut omien kykyjeni äärirajoilla. Olen ottanut vaikean aiheen, melodraaman ja mennyt historiaan. Jos koetaan, että tämä kirja ei kelpaa, niin voin kertoa että ihan lähiaikoina en kykene parempaan.

Katso Kärkkäisen videohaastattelut:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat