Kata Kärkkäinen: Julkkiksillakin on yksityiselämä

Kirjailija, taiteilija Kata Kärkkäinen avautui Radio Novan haastattelussa paljon puhutusta oikeusprosessistaan 7 päivää -lehteä vastaan.

Kata oli Arttu Harkin ja Janne Katajan vieraana Nova Piazza -ohjelmassa. Kolmikko keskusteli avoimesti Katan voittamasta oikeusprosessista 7 päivää -lehteä vastaan.

Lahjakas taiteilija voitti lehden hovioikeudessa kiistassa, joka käsitteli vuonna 2003 ja 2002 julkaistuja juttuja. Jutuissa Katan entisenä miesystävänä esitelty henkilö paljasti intiimejä asioita pariskunnan yksityiselämästä.

– Niin, en mä ole edes sanonut sitä, että kyseessä oli edes mikään kunnon suhde, Kata kommentoi suhdetta.

Kata hävisi jutun ensiksi käräjäoikeudessa, mutta hovioikeus käänsi jutun naisen hyväksi.

– Mutta siis, se juttuhan ei ole vielä loppuunkäsitelty. Yksi erävoitto tässä ja Seiska on sanonut, että he hakevat valituslupaa korkeimpaan oikeuteen. Tää on ennakkokeissi tapaus, niin voi olla, että ne saa sen valitusluvan. Siinä mielessä, tässä ei oo kerinnyt paljon tuulettaa. Se on hyvä, että hovioikeuden päätöksen perustelut olivat erinomaiset.

Kahden lapsen äiti ei ole puhunut julkisuudessa yksityiselämästään 15 vuoteen. Kata on ollut tyrmistynyt siitä, miten hänestä on revitty otsikoita vuosien varrella.

– Jos julkisuuden henkilö avaa jonkin osa-alueen yksityielämästään julkisuuteen, niin onko silloin kaikki yksityiselämä julkista? Kata kysyy.

Kata toivoo ennen kaikkea rajanvetoa siihen, missä kulkevat yksityiselämän ja intiimielämän rajat.

– Esimerkiksi Neil Hardwick on puhunut julkisuudessa masennuksestaan, mutta antaako se luvan kirjoittaa myös hänen seksielämästään?

Kuuntele Katan koko haastattelu Radio Novan sivuilta

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat