Mainos

Kasvojen muotoilu menossa äärimmäisyyksiin Etelä-Koreassa

Länsimaisia kauneusihanteita tavoittelevat eteläkorealaisnaiset ovat siirtymässä plastiikkakirurgiassa jo uusiin äärimmäisyyksiin.

Enää pelkkä nenän tai silmien leikkaaminen ei riitä - nyt monet hakeutuvat muotoilemaan ylä- ja alaleukojaan uusiksi.

Intoa ruokkivat mainokset, joissa tunnetut eteläkorealaiset naiset ylistävät leukaleikkausten mahtavuutta. Leikkauksen kosmeettisista hyödyistä kirkuvat mainokset lehdissä, netissä, metroissa ja katujen varsilla.

Ylä- ja alaleukaa korjaavat leikkaukset kehitettiin alun perin vaikeiden epämuodostumien ja muun muassa ylä- tai alapurennan korjaamiseen. Leikkaukset vaativat kuukausien toipumisen ja ne saattavat johtaa esimerkiksi pysyvään kasvojen tunnottomuuteen ja jopa kasvohalvauksiin.

"Kauneus älyä tärkeämpää"

Kapeita kasvoja ja sydämenmallista leukaa pidetään suurien silmien ja korkean nenänvarren kanssa merkkinä naisellisesta kauneudesta suurimmassa osassa Itä-Aasiaa.

Miesvaltaisessa kulttuurissa naiskauneudella on suuri vaikutus muun muassa työelämässä etenemiseen.

-Etelä-Korea on hyvin miesvaltainen yhteiskunta, jossa naiset tarvitsevat älyä ja kauneutta, ja jopa useammin kauneutta kuin älyä, saadakseen työpaikan, päästäkseen naimisiin ja pärjätäkseen elämässä, sanoo Korean yliopiston sosiologian professori Lim In-sook.

Vaikka julkkikset kehuvat leikkauksen muuttaneen heidän elämänsä, kaikki eivät suinkaan ole tyytyväisiä.

-Suuni liikkuu koko ajan vasemmalle, ja leuka on täysin tunnoton. En tunne edes, kun sylki valuu suustani ulos, kertoo netissä nimettömänä pysyttelevä nainen.

Viime vuonna 23-vuotias ylä- ja alaleukaleikkauksen läpikäynyt opiskelija tappoi itsensä. Itsemurhaviestissään hän kertoi, kuinka ei kyennyt enää pureskelemaan ruokaansa tai lopettamaan kyynelehtimistä kyynelkanavan vaurioitumisen vuoksi.

Vakavista riskeistä huolimatta leukaleikkauksia tyrkytetään mainoksissa.

-Kaikki paitsi sinä ovat jo tehneet sen, yllyttää mainos bussissa.

-Kaksoisleukaleikkauksiin erikoistunut klinikka, jonka valitsevat vain kaikkein valikoivimmat leidit, kehuu toinen Soulin metroaseman seinällä.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.