Kasvoistaan pahasti palanut nainen kertoo tuoreesta äitiydestään: "Pahinta olisi, jos lapseni ei haluaisi minun vievän häntä kouluun"

7:29

Pahoja palovammoja kasvoissaan ikänsä kantanut nainen pelkää ulkonäkönsä vaikuttavan lapsensa elämään.

Mitä vanhempi voi tehdä, jos hänen lastaan kiusataan? Katso lastenpsykiatrian erikoislääkärin haastattelu yllä olevalta videolta.

Annie Price, 30, pelastettiin vauvana palavasta asuntoautosta. Urhean isoäitinsä ansiosta Annie säilytti henkensä. Tuli oli kuitenkin ehtinyt tuhota hänen kasvonsa.

Läpi lapsuutensa Annien kasvojaan korjailtiin kirurgisin operaatioin, mutta tulipalon seuraukset näkyvät naisessa edelleen.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Lapsuudessaan lääkäreillä ravannut Annie luuli saaneensa tarpeekseen kauneuskirurgiasta, kunnes lähestyi kolmeakymmentä ikävuottaan ja tuli raskaaksi. Annie pelkäsi, että hänen lastaan kiusattaisiin äitinsä ulkonäön vuoksi – ja että tämän takia lapsi ei edes pitäisi äidistään. Annie alkoi harkita uusia kauneusleikkauksia.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Vaikka Annie loppujen lopuksi päätti olla korjaamatta kasvojaan enempää, vaivaa tietoisuus omasta kauneusihanteiden vastaisesta ulkonäöstä häntä edelleen. Esikoisen tulevaisuus pelottaa.

– Olen todella huolissani, että lapsiani kiusataan minun vuokseni, kertoo Annie BBC:n dokumentissa.

– Luulen, että pahinta olisi, jos lapseni ei haluaisi minua vievän häntä kouluun.

Annie toki toivoo, että voisi rohkaista lastaan nousemaan kiusaajiaan vastustamaan. Tuore äiti haluaa opettaa jälkeläisilleen kunnioitusta niin itseään kuin perhettään kohtaan.

Jos keskenäinen kunnioitus toimii, ei ulkonäöstä tarvitse tehdä elämää suurempaa kysymystä.

***

7:29

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja