Törkeyden huippu: Varkaat veivät pyöräliikkeestä tavaraa kymmenien tuhansien edestä ja sotkivat paikat perusteellisesti – "Täällä on tehty täydellistä sotkua"

Kokkolassa sijaitsevan pyöräliike Pyöräpojat Oy:n omistajia kohtasi surkea näky maanantaina aamulla. Liikkeen ovet ammottivat avonaisina ja sisältä oli varastettu toistakymmentä arvokasta polkupyörää, kalliita pyörämittareita ja pyöräilyvaatteita, metsurin vaatteet sekä kenkiä. Varastetun tavaran arvo on kymmeniä tuhansia.

Varkaat olivat olleet liikkeellä kahden maissa aamuyöllä sunnuntain ja maanatain välisenä yönä. Naapurit olivat ensimmäisiä, jotka huomasivat kaksi murrettua, avoinaista ovea liikkeessä.

"Tuntuu kyllä pahalta"

– Tuntuu kyllä tosi pahalta. Tässä on nyt pari päivää mennyt siivotessa. Varkauksiahan kyllä tapahtuu, mutta tästä tekee entistä ikävämmän se, että varkaat myös sotkivat paikat perusteellisesti ennen lähtöään, kuvaa liikkeen toinen omistaja Merja Mutka hiljaisena.

Pyöräpojat Oy kertoo Facebook-sivullaan, mitä pyörämerkkejä liikkeestä vietiin. Pyöräpojat lupaa myös palkkion ratkaisevasta vihjeestä varastettujen pyörien löytymiseksi. 

Varkaille ei siis riittäneet vain arvokkaat tavarat, vaan lähtiessään he tuhosivat pyöräliikkeen tilat lähes täysin.

– Täällä on tehty täydellistä sotkua eli esimerkiksi toimistossa kaikki kaapit on avattu ja vedetty alas. Koneet ja paperit on valeltu ketjuöljyllä. Öljyä on myös roiskittu lattialle ja niihin tavaroihin, joita ei ole varastettu, Mutka harmittelee.

"Kolme miestä liikkeellä"

Tähän mennessä tiedetään, että liikkeellä on ollut kolme miestä. Naapurin pyöräliikkeen valvontakamerasta näkyy jalkoja ja kolme miehen tummaa hahmoa.

– Varkaat olivat jossakin vaiheessa lyöneet kameran niin, että se ei enää osoittanut tänne meille päin. Miehet olivat pukeutuneet mustiin huppuihin ja kirkkaanvärisiin liiveihin. Ilmeisesti varkaat ovat poistuneet pakettiautolla. 

Varkaudella ei tiettävästi ole silminnäkijöitä, vain valvontakameran tummia kuvia. 

Kokkolan poliisi vahvistaa varkauden tapahtuneeksi, mutta on siitä tässä vaiheessa vaitonainen. Tapausta tutkitaan törkeänä varkautena.

"Kyllä he tiesivät, mitä hakea"

Merja Mutka pelkää, että varkaat ovat jo ehtineet rajan taakse.

– Suomessa tällaisia pyöriä ja tarvikkeita on varmasti vaikea saada kaupaksi niin, ettei jää kiinni.

Pyöräpojat Oy:n Merja Mutka arvelee, että varkaus kohdistui heidän kauppaansa, koska heillä on myynnissä haluttuja pyöriä ja tiettyjä vaatemerkkejä. Naapurissa on myös muutama liike, mutta niihin ei murtauduttu.

– He veivät myös arvokkaita pyörämittareiden osasarjoja, joten kyllä he tiesivät, mitä hakea, Mutka sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat