Kuva näyttää pankkiautomaatinmurron karut jäljet – naapuri: "Ajettu tuhannen rusinaksi"

Pornaisista vietiin perjantain vastaisena yönä pankkiautomaatti suoraan liiketilan seinästä. Naapurissa valokuvausliikettä pitävä valokuvaaja Juha Vääräkangas kertoo, aamulla häntä odotti hävityksen kauhistus.

– Ihmettelin poliisiautoa ja yhtäkkiä huomasin, että tästähän puuttuu koko automaatti seinästä, Vääräkangas kertoo MTV Uutisille.

– Olihan se aikamoinen järkytys.

”Aikamoinen hävityksen jälki”

Automaatin kohdalla oli seinässä vain reikä. Liiketilan pää- ja sivuikkunat oli rikottu. Myös kaiteet olivat kokeneet kovan kohtalon.

– Metallikaiteet oli pienoispyöräkuormaajalla ajettu ihan tuhannen rusinaksi, Vääräkangas kuvailee.

Hän arvioi jälkien perusteella, että trukkipiikit oli työnnetty sisälle ja automaatti oli otettu sisältä sen avulla.

– Kyllähän se oli aikamoinen hävityksen jälki siinä.

Epäilee teon takana olevan ammattilaisia

Rikospaikan yläkerrassa on asunto, jonka asukkaat olivat Vääräkosken käsityksen mukaan soittaneet syntyneen metelin havahduttamina poliisille. 

Vääräkoski epäilee, että teon takana voi olla jonkinlainen ammattirikollisten porukka. Tekijöiden on pitänyt tietää mitä tekevät, eikä sellaista osaamista löytyne tavalliselta kaduntallaajalta.

Hän muistelee tapausta vuodelta 2019, jolloin murtovarkaat sahasivat moottorisahalla reiän paikallisen K-kaupan seinään ja veivät sisältä lattiaan pultatun kassakaapin. 

Pankkiautomaatin räjäytyksestä hurja siivo 0:50
Pankkiautomaattien murrot eivät ole täysin tavattomia. Tällaiset jäljet aiheutti Järvenpään Haarajoella tapahtunut pankkiautomaatin räjäytys vuonna 2016.

Lue myös:

    Uusimmat