Mainos

Jumbon koruliikkeen murron jättisaalis ei ollut vakuutettu: "Kyllähän se vi***us on suuri" – varkaat sisään kattoikkunan kautta

1:59

Vantaan Jumbossa korukauppaan iskeneet murtomiehet tunkeutuivat liiketiloihin kattoikkunan kautta, yksi Laatukoru-perheyrityksen omistajista, Olli Silván, kertoo.

Silván kuuli murrosta tyttäreltään hieman ennen aamuneljää. Tieto tuli järkytyksenä.

– Kyllähän se vitutus on suuri, hän lataa.

Silvánin saaman tiedon mukaan varkaat olivat iskeneet liikkeeseen kattoikkunan kautta.

– Köydellä kuulemma tulivat alas liikerakennukseen ja sitten laittoivat näyteikkunan rikki. Siitä tavaroita sitten vietiin. Inventaariota ei ole vielä tehty, joten tarkkoja summia vahingoista ei tiedetä.

"Omaan piikkiin tämä menee"

Poliisi arvioi aiemmin, että anastettujen korujen arvo liikkuu useissa sadoissa tuhansissa euroissa. Silván pitää arviota todennäköisenä. Tappio tuntuu erityisen karvaalta, sillä se jää hänen mukaansa yrityksen maksettavaksi.

– Muutama vuosi sitten oli vähän enemmän sitä, että vakuutusyhtiöt eivät oikein tykänneet koruliikkeistä, eivätkä uusineet vakuutussopimuksia. Omaan piikkiin tämä menee.

– Onneksi Suomen poliisi on aiemminkin saanut meiltä rosvoja kiinni.

Juttu jatkuu

Varkaat olivat nopeita

Sekä poliisi että Jumbon kiinteistöpäällikkö ovat aiemmin kuvailleet Laatukoruun iskeneiden varkaiden toimintaa ammattimaiseksi.

Kiinteistöpäällikkö Hannu Hirvosen mukaan varkaat olivat niin nopeita, että piirivartijoiden saapuessa he olivat jo ehtineet poistua.

Poliisin mukaan henkilöt tallentuivat kuitenkin kauppakeskuksen valvontakameroihin. Henkilöitä ei ole toistaiseksi tavoitettu.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja