Patrik Laine juoni ylivoimalla – Pekka Rinne otti revanssin jännitysnäytelmässä

Nashville Predators voitti yön jännitysnäytelmässä Winnipeg Jetsin jatkoajalla maalein 5–4 ja tasoitti NHL:n toisen kierroksen pudotuspelisarjan otteluvoitot 1–1:een.

Pääkuvan videolla juttua ottelusarjan ensimmäisestä kohtaamisesta.

Ottelusarjan avausottelussa Nashvillen maalia vartioinut Pekka Rinne oli otettu vaihtoon toisella erätauolla 0–3-tappioasemassa. Nytkin muutama taakse mennyt laukaus olisi ollut parhaana päivänä Rinteen torjuttavissa, mutta hän piti joukkuettaan paikka paikoin pinnalla kiekkosateessa.

Suomalaisvahti torjui kaikkiaan 46 kutia 50:stä ja otti revanssin avausottelun pettymykselle. Jetsin Connor Hellebuyck tilastoi vastapuolella 36 torjuntaa 41 laukauksesta.

Winnipegin Patrik Laine nappasi ottelusarjan avausosan tapaan syöttöpisteen. Laine oli juonimassa joukkueensa 2–1-johtomaalia avauserässä ylivoimalla. Suomalaisässän laukaus painui yli maalin, mutta Paul Stastny oli maalin takana terävänä irtokiekossa ja siirsi sen nopeasti luukulle Mark Scheifelen viimeisteltäväksi (video NHL:n verkkosivuilla).

Ottelu eteni varsinaisen peliajan loppuhetkillä Nashvillen 4–3-johdossa, mutta Scheifele tykitti tasoituksen Blake Wheelerin poikittaispassista reilu minuutti ennen summerin soimista, kun Jets pelasi ilman maalivahtia.

Lopulta Nashville pääsi juhlimaan, kun voittomaalin nosti toisen jatkoerän kuudennella minuutilla rystyllä sisään Kevin Fiala Craig Smithin namutarjoilusta (video NHL:n verkkosivuilla).