Kasperi Kapaselta arvokas väläytys – Patrik Laine astui eturiviin huimassa trillerissä

Winnipeg JetsinPatrik Laine iski tärkeän maalin voittomaalikilpailussa, kun Toronto Maple Leafs kaatui jääkiekon NHL:ssä trilleriottelussa 4–3.

Suomalaisista estradille asteli ensin Toronton Kasperi Kapanen, joka venytti pisteputkensa neljän ottelun mittaan. Hän polki toisessa erässä oikeaa kaistaa kohti maalia ja oli laukauksellaan alustamassa Maple Leafsille arvokasta 2–2-tasoitusmaalia.

Kapasen kuti kimmahti Winnipeg-maalivahti Connor Hellebuyckin patjoista luukulle pelattavaksi. Toronton Adam Brooks malttoi pelivälineeseen päästyään ja syötti kiekon maalin vasemmalle kulmalle, josta Dmytro Timashov puttasi sen sisään.

Winnipeg paineli Mark Scheifelen osumalla toisessa erässä uudelleen johtoon, ja se johto piti varsinaisen peliajan loppuhetkille asti. Vain 14 sekuntia ennen summerin soimista Auston Matthews latasi taiston illan toisella osumallaan 3–3:een, kun Toronto pelasi ilman maalivahtia.

Vääntö eteni lopulta voittomaalikilpailuun. Toronto johti kilpailua toiseen pariin mentäessä 1–0, mutta Patrik Laine tälläsi Winnipegin napakalla ranteellaan tasoihin. Seuraavassa parissa sekä Toronton Matthews että Winnipegin Scheifele osuivat. Hellebuyck torjui tämän jälkeen Toronton William Nylanderin yrityksen ja kun Winnipegin Blake Wheeler puolestaan upotti laatan sisään, juhli Jets niukkaa voittoa.