Käsittämätöntä: Nämä faktat todella ovat faktoja!

Hait ovat olleet olemassa kauemmin kuin puut? Kyllä! Nämä erikoiset faktat ovat oikeasti faktoja.

 1. Japanin suurlähetystöllä Pariisissa on 24 tuntia vuorokaudessa päivystävä numero japanilaisille, jotka kokevan kriisin siksi, ettei Pariisi olekaan niin ihana kaupunki kuin he kuvittelivat.
 2. Jos saat munuaissiirteen, vanhaa munuaistasi ei poisteta. Se jätetään kehoosi.
 3. Englannissa kasvatetaan forced rhubarb -raparperia, joista osa kasvaa vajoissa. Se poimitaan kynttilänvalossa, koska liialle valolle altistuminen pysäyttää kasvun! Sama raparperilajike pitää ääntä, kun sen nuput poksuvat auki.
 4. Deittisivu Match.comin perustaja menetti tyttöystävänsä, kun tämä löysi uuden rakkaan, kyllä, Match.comista.
 5. Vuonna 1919 melassitulva tappoi 21 ihmistä Bostonissa. Siirappityyppistä melassia sisältävä tankki hajosi, ja makea neste valtasi kadut 56 kilometrin tuntivauhdilla. 150 ihmistä loukkaantui.
 6. Kiinalainen delfinaario lennätti maailman pisimmän miehen, 2,36-metrisen Bao Xishunin, Kiinaan, jotta tämä saattoi pelastaa kaksi delfiiniä (yllä). Xishun ylettyi yli metrin mittaisella kädellään delfiinin vatsaan ja poisti sieltä hengenvaarallista muovia.
 7. Jari Sillanpää keksi salmiakkikossun.
 8. On olemassa tauti nimeltä maple syrup urine disease, siis MSUD. Se saa virtsan tuoksumaan hyvin makealta – kuin vaahterasiirapilta.
 9. Joidenkin tiedemiesten mukaan malaria on tappanut puolet kaikista koskaan eläneistä ihmisistä.
 10. Australialainen pääministeri Harold Holt katosi uintiretkellä ja todennäköisesti hukkui. Hänen muistokseen on kuitenkin nimetty jotakin – nimittäin uima-allas.
 11. Saudi-Arabia hankkii kameleita Australiasta. Ne eivät ole matkalla ratsuiksi, vaan ruokapöytään. Saudi-Arabia on tuonut maahan kameleita myös Afrikasta.
 12. Morgan Robertson kirjoitti vuonna 1898 kirjan maailman suurimmasta ja upeimmasta, uppoamattomasta laivasta, joka kuitenkin upposi. Kirjan laivan nimi oli Titan, jolla oli uskomattoman paljon yhteistä vuonna 1912 uponneen Titanicin kanssa: Titan painoi 45 000, Titanic 46 tuhatta tonnia, ne olivat melkein yhtä nopeita, kummassakaan ei ollut tarpeeksi pelastusveneitä ja matkustajat olivat kuuluisia ja rikkaita.
 13. Jokainen aurinkokuntamme planeetoista mahtuisi Kuun ja Maan väliseen tilaan.
 14. Purkinavaaja keksittiin 48 vuotta säilyketölkin jälkeen.
 15. Aikaisin haiksi luokiteltava kala ilmaantui Maan päälle 420 miljoonaa vuotta sitten. Puita on ollut olemassa noin 370 miljoonaa vuotta.

Entä tiesitkö tätä? Tällainen on ilotuliteraketin rakenne

0:46

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja