Jari "Salmiakkikossu" Sillanpää saa oman viinin Alkoon – "Olen todella innoissani"

Skumppaa (3)

Aikoinaan salmiakkikossun pioneeriksi tunnustautunut laulaja Jari Sillanpää on saanut markkinoille omaa nimeään kantavan kuohuviinin.

Jari Sillanpään 20-vuotisen laulajanuran kunniaksi on tehty Jari Sillanpää Sparkling Wine -nimeä kantavaa ranskalaista kuohuviiniä.

Suosikkilaulajan mukaan nimetty kuohuviini on maultaan puolimakea ja siinä on runsaat ja pehmeät kuplat. Idea nimikkokuohuviinin lanseeraamisesta tuli Sillanpäältä itseltään.

TIESITKÖ? Jari Sillanpää keksi aikoinaan salmiakkikossun työskennellessään baarimikkona Silja Linella.

– Olen asiasta todella innoissani ja oma kuohuviini on pitkään ollut salainen haaveeni, Sillanpää kommentoi.

Sillanpään nimikkoviiniä voi ostaa Alkon tilausvalikoimasta tai Sillanpään juhlakiertueen keikoilla.

Monilla julkkiksilla on nimikkojuomia

Tähtiviinejä on ollut maailmalla saatavilla jo vuosia. Monet ulkomaalaiset bändit, kuten Motörhead, Pink Floyd, AC/DC ja Rolling Stones ovat vuosien saatossa saaneet omat nimikkoviininsä.

Alkosta on vuosien saatossa voinut ostaa myös muun muassa Katri Helenan nimeä kantavaa kuohujuomaa. Myös Scandinavian Hunks -tanssiryhmä on kokeillut siipiään viinien saralla omalla Bubbling Party Wine by Scandinavian Hunks Brut -kuohuviinillään. Suomalaisyhtye Nightwish lanseeraasi lokakuussa 2012 niin ikään oman viininsä. Alkon valikoimiin tuli lisäystä tähtiviinin muodossa myös heinäkuussa 2012, kun suomalainen suosikkiyhtye Popeda sai oman viinimerkkinsä. Myös takavuosien suosikin, Einin, nimikkoviiniä Artista Prosecco by Eini with <3 on ollut Suomessa myynnissä.

Lähteet: Hartwall, nightwishwine.com, Alko

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.