Käsittämätön tapaus Yhdysvalloista: Pari taisteli kuusi vuotta oikeudesta istuttaa pihaansa vihanneksia

6:16
Kuuma kesä – miten saada kasvit kukoistamaan?

Hermine saa kuuden vuoden oikeuskiistan jälkeen taas istuttaa laillisesti vihanneksia puutarhaansa.

Hermine Ricketts ja Tom Carroll saivat viimein kirsikkatomaatteja, kurpitsaa ja paprikaa. Pariskunta pääsi puutarhahommiin taisteltuaan oikeudestaan puutarhaan kuusi vuotta oikeudessa.

Kyllä, luit oikein.

Floridalaispariskunta päätti yrittää kaataa oikeusteitse kiellon, joka kieltää vihannespuutarhat asuinrakennusten tonteilla. Hermine itse menetti kiellon vuoksi puutarhan, jota ehti hoitaa 17 vuotta ennen "narahtamistaan".

Vihannesten koettiin "rumentavan kaupunkikuvaa"

Herminellä oli vielä vuonna 2013 puutarha talonsa etupihalla. Pihassa oli persikkapuu, jonka ympärillä kasvoi kaalia ja muita vihanneksia.

Sitten kaupungin säännöstöä tiukennettiin ja vihannespuutahrat pihoissa kiellettiin. Niiden koettiin rumentavan Miamin ainutlaatuista ulkoasua ja kaupunkikuvaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Hermine joutuisi maksamaan 50 dollaria sakkoa päivässä, jos hänellä olisi pihallaan vihannesmaa. Takapihalla vihanneksia olisi saanut viljellä, mutta aurinko ei paista sinne lainkaan.

Hermine päätyi tuhoamaan puutarhansa. Sitten hän lähti oikeuteen.

Kuuden vuoden taistelu kannatti

Kuuden vuoden taistelu kannatti, sillä Hermine ja Tom voittivat jutun lopulta. Nyt floridalaiset saavat lain nojalla istuttaa vihanneksia pihoihinsa.

– Lähes kuuden vuoden taistelun jälkeen saan jälleen kerran laillisesti istuttaa vihanneksia etupihalleni, Hermine kirjoitti tiedotteessa.

Hän on kiitollinen mahdollisuudesta kasvattaa "puhdasta ruokaa" omassa pihassaan.

– Puutarhan hoitaminen on ihanaa. Tunnen voiton tunnetta. Ei ole sanoja kuvailemaan (tätä).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja