Käsittämätön sahahärveli hämmentää netissä: "Haluaisin siihen palaveriin, jossa tätä ideaa ehdotettiin"

Näin Ford testaa hikisen takapuolen vaikutusta autojensa istuimiin 1:36
Kyllä, tätäkin varten on laite! Näin Ford testaa hikisen takapuolen vaikutusta autojensa istuimiin

Twitter-käyttäjän jakama video helikopterista roikkuvasta, moniteräisestä sahasta sai ihmiset ymmälleen. – Ennen tätä hetkeä en tiennyt tarvitsevani helikopterimoottorisahaa, netissä vitsaillaan.

Oletko koskaan nähnyt helikopterisahaa? Twitter-käyttäjä Tariq Rauf julkaisi videon helikopterisahasta, joka vaikuttaa lähinnä heiluvan holtittomasti helikopterista roikkuessaan.

– Haluaisin siihen palaveriin, jossa tätä ideaa ehdotettiin, mies toteaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Tässä ei selvästi ollut mukana yhtään riskinhallintahenkilöä"

Sahan hallitsemattomuus on saanut muut ihmettelemään, miksi puita leikataan kyseisenlaisella laiteella.

– Haluaisin nähdä sen vakuutuksen, joka turvaa tämän laitteen ja sen pilotin kivekset, joka uskaltaa tehdä tämän, Steve Bresnen pohtii Twitterissä.

– Tässä ei selvästi ollut mukana yhtään riskinhallintahenkilöä, Katherine Keszkowski kirjoittaa.

– Valtava moottorisaha roikkuu helikopterista useiden voimalinjojen vieressä. Jep, mikä voisikaan mennä pieleen, nimimerkki Deepwater52 huomauttaa.

– Käyttäjän opas: 1. Älä tee tätä tuulisena päivänä, Michael Script vitsailee.

– Ennen tätä hetkeä en tiennyt tarvitsevani helikopterimoottorisahaa, käyttäjä jon gabriel toteaa.

Näin sahaan reagoitiin vuonna 1985

Helikopterisaha on ihmetyttänyt netissä vuosien varrella useita kertoja. Vaikka kyseisenlainen saha on esiintynyt myös James Bond -elokuvassa Kun maailma ei riitä, se ei ole fiktiota, vaan kyseessä on oikea laite.

Nimimerkki Cheesetrader onnistui kaivamaan netistä artikkelin kyseisestä sahasta, joka on TDWorld-sivuston mukaan ideoitu 1980-luvulla. Aivan väärässä Twitter-käyttäjät eivät olleet, sillä ajatus helikopterisahasta ei heti uponnut yleisöön.

– "Se on hullua!" "Se ei koskaan toimi". Näin reagoi suurin osa palveluhenkilöstöstä, kun ajatus puiden sivujen trimmaamisesta roikottamalla kymmenen pyörivää sahanterää sisältävää laitetta helikopterista esiteltiin heille vuonna 1985, sivu kuvailee.

Sahan kehitellyt Aerial Solutions Inc. ei kuitenkaan luovuttanut, ja saha osoittautui hyväksi tavaksi trimmata puita esimerkiksi vaikeapääsyisessä maastossa. Sahoja saavat ymmärrettävästi käyttää vain erityiskoulutetut henkilöt.

Sahan työjälkeä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat