Mainos

Käsitellyt kutrit janoavat tehohoitoa

Erilaisten hiuskäsittelyt, kuten permanentit, värjäykset ja muotoilutuotteet kuivattavat ja kuluttavat hiuksia. Erityisesti kesän auringonpaahteessa ja katupölyssä hiukset ovat lujilla.

– Kiharretut, värjätyt ja raidoitetut hiukset tarvitsevat hoitoaineita, joissa on runsaammin kosteuttavia aineita kuin tavallisissa hoitoaineissa, kertoo parturi-kampaaja, yrittäjä Virpi Savolainen Hair Magic Danielasta.

Hiuksia ei kannata kuitenkaan ylihoitaa.

– Jos hiuksia ei ole paljon käsitelty ja tehohoitoja tulvii joka tuutista, saattavat hiukset jopa latistua ja menettää ryhtinsä. Ylikäsiteltyihin hiuksiin on vaikea saada muotoa esimerkiksi föönaamalla. Hiuksista tulee tavallaan liian liukkaat ja kosteat. Jos päänahka on kuiva, sitä voi hoitaa ottamalla kosteuttavia tehohoitoja silloin tällöin.

Hiusten kunnon kannalta olisi optimaalisinta, jos tehohoitoja tehtäisiin noin kerran kahdessa viikossa.

– Kun hiukset alkavat elpyä, ei tehohoitoja tarvita niinkään usein.

Kauniin kiiltävät hiukset

Tehohoitoja voi tehdä sekä kotona että kampaajalla.

Ennen hoitoa hiukset on hyvä pestä, sillä puhtaat hiukset ottavat hoitavia aineita paremmin vastaan kuin pesemättömät hiukset. Sampoopesun jälkeen hiukset kannattaa kuivata kevyesti pyyhkeellä ja levittää niihin kosteuttavaa ja vahvistavaa hiusnaamiota. Vaikutusajan jälkeen hiukset pitää huuhtoa huolellisesti. Hoitoaineen vaikutusta voi vielä vahvistaa hoitosuihkeella tai silkkitipoilla.

– Näin kesällä kampaajalla otettavat haudehoidot ovat suosittuja, kun auringon ultraviolettisäteily ja katupöly rasittavat hiuksia. Hoitavien aineiden lisäksi hiuksille annetaan lyhyt, 5–10 minuutin lämpökäsittely. Hoitavat aineet aukaisevat hiuksen, jolloin kosteuttavat aineosat pääsevät pureutumaan hiuksen sisään. Hoidot antavat hiuksille kiiltoa, kimmoisuutta ja elävyyttä, toteaa Savolainen.

Jos tehohoidon tekee saunassa, täytyy hiuksiin kietoa kosteuttava froteepyyhe, muuten hoitoaine palaa hiuksiin kiinni ja latvat vaurioituvat ja pehmenevät.

Värjätyille, permanentatuille, ohuille hiuksille…

Erilaisia hoitoaineita löytyy myös päivittäistavarakauppojen hyllyiltä, mutta Savolainen suosittelee kampaamotuotteita.

– Kampaamoiden hoitoaineissa on enemmän hoitavia aineita kuin päivittäistavarakauppojen tuotteissa. Myös valikoima on monipuolisempi. Kampaamoista löytyy valinnanvaraa jokaiselle hiustyypille, niin ohuille kuin paksuille ja värjätyille tai permanentatuille hiuksille.

– Kesän lopulla, kun aurinko on tehnyt tehtävänsä eli kuivattanut hiukset, kannattaa tulla kampaajalle hiusten haudehoitoon. Tehohoidot voivat myös pidentää ja syventää värin kestoa.

Merellä tai rannalla kesäpäivää viettäessään hiukset kannattaa suojata huolella aurinkohatulla tai huivilla.

Teksti: Marjo Hentunen

Kuvat: Futureimagebank, Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.