Kartingmitalisti Juho Valtanen hekumoi tulevilla Suomen MM-kisoilla – "Mikäs olisi sen hienompaa kuin voittaa kotiyleisön edessä"

Vuoden 2017 kartingin MM-pronssimitalisti Juho Valtanen pursuaa iloa, kun Kansainvälinen autourheiluliitto FIA myönsi Suomelle ensi vuoden MM-kisat.

Kartingin MM-kisat järjestetään 5.–8. syyskuuta 2019 Alahärmässä. Maailmanmestaruudet jaetaan kerrasta poikki -menetelmällä sekä aikuisissa että junioreissa.

– Onhan se tosi hieno homma, että saadaan Suomeen sellaiset kisat. Vielä makeampaa on päästä itse vetämään sinne. Viime vuonna oli tosi makea EM-osakilpailu siellä. Porukka tykkäsi siitä tosi paljon, ja katsomot olivat täynnä porukkaa. Uskon, että nyt kun ovat MM-kisat, tulee vielä enemmän porukkaa ja tosi makeat kisat, Valtanen hehkuttaa MTV Sportille.

Euroopan mestaruudesta kilvoitellaan useammassa kisassa, ja Alahärmä isännöi vuonna 2017 yhtä sarjan osakilpailuista. 

– Vauhdillisesti olin nopea ja lähdin kutospaikalta finaaliin. Mutta sitten tuli kolari finaalissa. Tulosta ei saatu, mutta vauhdillisesti oli ihan mahtia, Valtanen muistelee.

Alahärmä on myös ratana Valtasen mieleen.

– Tykkään siitä tosi paljon. Se on tosi nopea ja makea. On tunnelinalitusta ja pientä nyppylää, joka revittää autoa. 

Videolla AKK Motorsportin toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio kommentoi Olympiakomitean tuen piiriin pääsemisen merkitystä suomalaiselle autourheilulle. Myös Valtanen pääsi tukiryhmään. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Autourheilu Olympiakomitean tuen piiriin – ”Merkittävä päivä suomalaiselle urheilulle” 4:20

"Antaa ekstravoimaa"

Kun maailmanmestaruudesta kilpaillaan Suomessa, Valtanen kokee saavansa pienen etulyöntiaseman.

– On tässä pieni sellainen, kun on kotikisat ja suomalaisen yleisön edessä pääsee ajamaan. Antaahan se ekstravoimaa.

Vuoden 2017 MM-pronssinsa Englannissa saavuttaneen ulvilalaiskuskin silmissä siintää kirkkaan mitalin kimallus.

– Koitetaan tietenkin kirkastaa viime vuoden mitalia. Voitto on asetettu tavoitteeksi, ja mikäs olisi sen hienompaa kuin voittaa kotiyleisön edessä.

Uurastus MM-kisoissa menestymistä varten on koko ajan vauhdissa.

– Koko ajan tehdään työtä sen eteen, että saadaan hyvä tulos. Talven kisatauon aikana urheillaan kovasti, että ollaan ensi vuonna täydessä iskussa.

– MM-kisoja ennen on myös EM-sarjaa ja SM-kisat. Ajamisen kautta olen valmis MM:iin, Valtanen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat