Kärppien superlupaus vapautuu pelikiellosta, yhä sivussa – "Annamme hänelle harjoitteluaikaa"

Torstaina SM-liigassa pelataan yksi ottelu, kun hallitseva mestari Kärpät vierailee Tampereella Ilveksen luona. Kärppien kokoonpanosta puuttuu yhä superlupaus Rasmus Kupari.

Ylälaidan videolla Tulosruudun juttu keskiviikon SM-liigakierroksesta.

18-vuotias keskushyökkääjä oli sivussa tiistain HPK-kotiottelusta pelikiellon takia. Vaikka Kupari vapautuu pelikiellosta, on hän yhä sivussa oululaisjoukkueen kokoonpanosta.

Kuparin tilalla Kärppien kakkosketjun keskellä on Jasse Ikonen, jonka laidoilla viilettävät Mika Pyörälä ja Aleksi Heponiemi.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner halusi säilyttää tiistain HPK-ottelun jälkeen voittavan kokoonpanon.

– Annamme hänelle harjoitteluaikaa. Tässä mennään seitsemän viikkoa niin, että koko ajan pelataan kolmesti viikossa. Nuoren pelaajan pitää saada välillä saumoja tehdä fysiikkaa ja kerätä niin fyysistä kuin henkistä energiaa. Sen takia hän ei ole kokoonpanossa tänään, Manner sanoi Kuparista MTV Sportille.

– Rasmus on meille tärkeä ihminen, niin kuin ovat kaikki muutkin joukkueen jäsenet. On tärkeää, että autamme häntä menemään eteenpäin niin ihmisenä kuin jääkiekkoilijana, kun hän kohtaa ammattiurheilun hienon maailman. Siihen kuuluu erilaisten tilanteiden käsittely sekä kärsivällisyys kehittää omia taitoja. Niin fyysisiä, henkisiä kuin taktisia. Haluamme, että Oulun Kärpistä maailmalle ponnistava pelaaja on ennen kaikkea henkisesti sitkeä kohtaamaan kovaa kilpailua, Manner avaa.

Tiistaina Kärpät otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa, kun HPK kaatui lukemin 4-0.

Kupari sai pelikieltonsa viime lauantain SaiPa-ottelun jäljiltä. Tuolloin Kuparin taklaus osui SaiPan hyökkääjää Anssi Löfmania päähän. Tästä tempusta Kuparille tuomittiin yhden ottelun pelikielto. 

Alkukauden neljässä ottelussa Kupari on nakuttanut tehot 0+2.

Kupari kuuluu Liigan valovoimaisimpien nuorten pelaajien joukkoon. Kesän NHL-draftissa Los Angeles Kings varasi Kuparin ensimmäisellä kierroksella, vuorolla 20.

Muokattu 27.9.2018. kello 14.19: Lisätty Mannerin kommentti.

Lue myös:

    Uusimmat