Kärppälegenda palaa kotiin: "Sellainen herkkupala, jota oululaisyleisö on odottanut monta vuotta"

Kärppien Mikko Manner erityisestä CHL-kohtaamisesta: Oululaisyleisön odottama herkkupala 10:12
Videolla Kärppien päävalmentajan Mikko Mannerin haastattelu.

Uuteen CHL-kauteen on puolisentoista viikkoa aikaa. Viime kauden SM-hopeajoukkue Kärpillä on edessään erittäin mielenkiintoinen lohkovaihe, sillä samassa lohkossa on kärppälegenda Kari Jalosen luotsaama Bern.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on innoissaan alkavasta CHL-kaudesta.

– Jos saa kunnian kuulua Leijoniin ja pääsee edustamaan siellä Suomea, niin tämä on sama asia seurajoukkueen näkökulmasta. Kärpät haluaa edustaa Suomea ylpeydellä ja se on kunnia olla mukana, Manner sanoo MTV Urheilulle.

Kärppien lohkossa ovat Ranskan mestari Grenoble, ruotsalainen Skellefteå ja Sveitsin Bern. Suomalaisvinkkelistä Bern on erityisen mieluisa vastus, sillä joukkuetta luotsaa Kärpissä pelaajana ja valmentajana mestaruuksia voittanut Kari Jalonen.

– Se on sellainen herkkupala, jota oululaisyleisö on odottanut monta vuotta. Vastassa Kärppälegenda "Kojo" Jalosen luotsaama Bern, jossa myös mukana toissavuoden kärppä Miika Koivisto, joka myös juhli MM-kultaa keväällä Leijonissa, Manner kertoo.

– Se on Euroopan suurimpia seuroja ja koko valmennus on siellä suomalainen. Upeasti Leijonien taustaryhmässä vaikuttanut Jukka Varmanen on myös mukana, Manner jatkaa.

Kärpät kohtaa CHL:n toisen kierroksen ottelussa Bernin kotonaan sunnuntaina 1. syyskuuta. 

– Toivon mukaan siihen otteluun oululainen yleisö tulee paikan päälle. Jos siinä ei kärppäpoika pysty parasta laittamaan, niin sitten käy todennäköisesti ohraisesti, Manner päättää.

Lue myös:

    Uusimmat