Kärpät nousi kahden maalin takaa voittoon Liigan kärkikamppailussa – Kierroksella kaksi hattutempun tekijää

Kärpät nousi kahden maalin takaa tappioasemasta voittoon asti TPS:aa vastaan Liigan kärkikamppailussa.

TPS johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2-0-lukemin, mutta Kärpät nousi maalin päähän toisessa erässä Michal Kristofin maalilla.

Kärpät huipensi kirinsä kolmannessa erässä, kun ensin Shaun Heshka toi joukkueensa 2-2-tasatilanteeseen, ja Jasper Lindsten teki 3-2-voittomaalin.

KooKoo haki Vaasasta täydet kolme pistettä, kun se kukisti Sportin 4-3-lukemin.

KooKoon sankarina toimi ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwall, joka teki ottelussa kolme maalia. Strömwall teki joukkueensa 1-1, 2-1-, ja 4-3-maalit.

Strömwall hölmöili edellisessä ottelussa eilen perjantaina ja otti neljä turhaa jäähyä, mutta paikkasi lauantain ottelussa edellisen ottelun erheitään.

Jukurit yllätti Pelicansin, Tappara kukisti Ässät

Mikkelin Jukurit yllätti Lahden Pelicansin, kun se otti 5-2-voiton Mikkelissä.

Pelicans meni ottelun avauserässä 1-0-johtoon Hynek Zohornan osumalla, mutta Jukurit tuli vielä erän aikana Julius Vähätalon osumalla tasoihin.

Jukurit meni toisessa erässä menojaan, kun Samuli Piipponen ja Mika Partanen onnistuivat maalinteossa.

Tappara haki täydet kolme pistettä Porista, kun se kukisti 3-2-lukemin Ässät.

Tappara meni avauserässä 1-0-johtoon, mutta Ässät nousi heti toisen erän alussa tasoihin Jussi Makkosen osumalla. Makkoselle osuma oli kauden ensimmäinen ja hän oli tehnyt maalin edellisen kerran helmikuussa.

Makkosen maaliton putki kesti yhteensä 34 ottelua runkosarjaottelut ja pudotuspelit yhteenlaskettuna.

Tappara meni kuitenkin kolmannen erän alussa menojaan, kun Juhani Jasu ja Niko Ojamäki onnistuivat maalinteossa.

JYPille toinen voitto putkeen, HPK:lta hylättiin kolme maalia

JYP otti toisen voittona peräkkäin, kun se kukisti Tampereen Ilveksen 5-2-lukemin Jyväskylässä.

JYPin voiton takuumiehenä toimi Julius Nättinen, joka teki ottelussa kolme maalia. Nättinen teki joukkueensa 2-1-, 4-2-, ja 5-2-maalit.

JYPin joukkueesta Jani Tuppurainen toimi toisena tehomiehenä, sillä kokenut hyökkääjä teki kolme pistettä.

HPK ja HIFK pelasivat tiukan ottelun Hämeenlinnassa, jonka päätteeksi kaksi pistettä otti HPK 4-3-lukemin.

HPK meni avauserässä 1-0-johtoon, mutta IFK nousi tasoihin ja meni 2-1-johtoon Ville Varakkaan ja Teemu Erosen maaleilla.

HPK nousi kuitenkin vielä tasoihin ja meni maalin johtoon, mutta IFK nousi jälleen tasoihin Iikka Kangasniemen osumalla.

HPK oli lähellä tehdä varsinaisen peliajan loppuhetkillä voittomaalin, mutta osuma hylättiin. Ottelun aikana HPK:lta hylättiin yhteensä kolme maalia.

HPK:n voittomaalin teki jatkoajalla Teemu Turunen. IFK:lle tappio oli jo seitsemäs putkeen.