Karoliina Andersson SM-Koriksen ensimmäinen naistuomari

Miesten SM-Korikseen on kaudelle 2000-01 nimetty 20 erotuomaria. Joukkoon mahtuu yksi naispuolinen erotuomari Karoliina Andersson. 26-vuotias forssalaisopettaja on SM-Koriksen historian ensimmäinen naistuomari.

Ennen Anderssonia Suomessa on vain kaksi naistuomaria esiintynyt miesten pääsarjatasolla ja molemmat löytyvät käsipalloilun puolella, jossa tuomioita ovat jakaneet Mona Förström ja Päivi Mitrunen.

Anderssonin lisäksi ensimmäisen SM-kautensa aloittavat espoolainen Jukka Sala ja vantaalainen Vesa Wikman.

Sitten viime kauden SM-erotuomaristosta on poistunut kaksi merkittävää nimeä. Karhulalainen Jorma Ovaska päätti uransa SM-Koriksessa finaalisarjan kolmanteen otteluun. Ovaska ehti tuomita vuonna 1979 alkaneella urallaan 615 ottelua SM-sarjassa. Tulevalla kaudella hän toimii sarjan otteluvalvojana. Mika Moberg pitää puolestaan välivuoden tuomitsemisesta. Yksityisyrittänä toimiva Moberg keskittyy tulevalla kaudella yrityksensä asioihin. Työn ohella Moberg toimii myöskin sarjan otteluvalvojana.

Ovaskan poistuttua sarjan kokenein erotuomari on tällä kaudella tamperelainen Ilkka Weijo 405 ottelullaan. Erotuomariston kausikeskiarvo on alkavalla kaudella 5,8 tuomittua kautta.
(Suomen Koripalloliitto)

Lue myös:

    Uusimmat