Karmiva virhe: Lapsille tarjoiltiin omenamehun sijaan vahingossa puhdistusainetta päiväkodissa

Esikoululaisille tarjottiin välipalajuomaksi puhdistusainetta 0:53

Havaijilla tarjoiltiin lapsille vahingossa puhdistusainetta omenamehun sijaan päiväkodissa, kertoo muun muassa Hawaii News Now.

Pesuaine meni omenamehun kanssa sekaisin viime viikon tiistaina Havaijin pääkaupungissa Honolulussa, Kilohana United Methodist Church Preschool -päiväkodissa.

Kolme lasta, yksi 4-vuotias ja kaksi 5-vuotiasta, ehtivät juoda muutaman kulauksen pesuainetta ennen kuin lastentarhanopettaja tajusi virheen nesteen hajun perusteella.

Päiväkodin vanhemmille lähettämän kirjeen mukaan henkilökunta kutsui paikalle välittömästi ensihenkilökunnan ja poliisit sekä ilmoitti tapahtuneesta näiden kolmen lapsen vanhemmille.

Alla olevalla videolla äiti kertoo kauhunhetkistään, kun hänen tyttärensä katosi päiväkodista. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

Äiti kertoo kauhunhetkistään tyttärensä kadottua päiväkodista 11:17

Samanväriset pullot ilmeisesti sekoittuivat

Pienillä lapsilla ei havaittu pahoinvointia tai traumoja tapahtuneen seurauksena. Ensihenkilökunta arvioi tilanteen päiväkodilla, eikä ketään lapsista tarvinnut kuljettaa jatkohoitoon sairaalaan.

Havaijin terveysviranomaisen selvityksen mukaan vahinko oli päässyt käymään, kun luokan avustaja valmisteli lapsille aamupalaa. Avustaja oli luullut puhdistusainepurkkia omenamehuksi, "koska se oli samanvärinen", keltainen ja ruskea.

Pine-Sol-merkin puhdistusaine oli kuitenkin ollut sen omassa pullossa, jossa oli etiketit paikallaan. Se oli myös siivouskärryssä, jossa ei ollut mitään muita ruoka-aineita ja jossa kaikkia siivousaineita säilytetään.

Päiväkotilasten ruoat taas olivat asianmukaisesti keittiössä selkeästi nimilapuilla varustettuina.

"Miten näin pääsi tapahtumaan?"

Useat vanhemmat olivat järkyttyneitä tapahtuneesta.

– Minusta tämä on erittäin kauhistuttavaa. Se on todella, todella pelottavaa, mutta minun ja kaikkien ihmisten, joiden kanssa olen puhunut, on vaikea ymmärtää, miten näin pääsi tapahtumaan alun alkaen, sanoo yksi vanhemmista, Turina Lovelin paikalliselle uutiskanavalle.

Paikallisten uutislähteiden mukaan kyseinen luokan avustaja ei enää työskentele päiväkodissa.

Päiväkoti on myös ilmoittanut käyvänsä tarkkaan läpi sen ruokailun ja juomien tarjoamisen prosessin, jotta vastaavaa ei pääse enää koskaan tapahtumaan. Henkilökunnalle on järjestetty lisäkoulutusta.

Lue myös:

    Uusimmat