Päiväkodin henkilökunta lähti viikonlopun viettoon – unohtivat puolen vuoden ikäisen vauvan sisään

Amerikkalaisäiti vaatii Billingsissä päiväkodin sulkemista kauheasta laiminlyönnistä. Puolen vuoden ikäinen vauva unohdettiin suljettuun päiväkotiin, kertoo muun muassa Yahoo Lifestyle.

Perjantaina puolikuuden aikaan illalla yksinhuoltajaäiti Tanaya Merchen, 30, saapui hakemaan puolen vuoden ikäistä poikaansa Averya Kids ’R’ Us Childcare Center -lastentarhasta Billingsissä, Yhdysvalloissa.

Päiväkodin ovella äitiä kuitenkin odotti järkytys, sillä lastentarha oli jo suljettu, tavallista aikaisemmin. Valot olivat kiinni, ovi lukossa eikä ketään henkilökunnasta ollut sisällä.

Merchen tiesi, ettei kukaan muu ollut voinut hakea hänen poikaansa. Paniikki alkoi iskeä.

– Minulla ei ollut mitään hajua, mitä tehdä – olin ällistynyt, Merchen kertoo Yahoo Lifestyle -sivustolle.

Katso alla olevalta videolta, kuinka suomalaisäiti kertoo kauhunhetkistään, kun hänen tyttärensä katosi päiväkodista. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

Äiti kertoo kauhunhetkistään tyttärensä kadottua päiväkodista 11:17

"Kommunikointivirhe"

Äiti soitti välittömästi päiväkodin johtajalle, joka ajoi kotoaan paikalle. Hän kertoi Merchenille, että oli laittanut Averyn nukkumaan noin varttia aiemmin ja ilmeisesti vauvaa vahtinut hoitaja oli lähtenyt kotiin sairastuneena.

– Minulle kerrottiin myöhemmin, että työntekijän, joka ei tavallisesti työskentele vauvojen huoneessa, oli täytynyt unohtaa hänet. Sitten se oli kommunikointivirhe, koska henkilökunta luuli, että kaikki lapset olivat lähteneet kotiin yöksi, äiti kertoo.

Merchen sanoo, ettei ole tyytyväinen päiväkodin selityksiin. Hän vaatii päiväkodin sulkemista, ja on ottanut yhteyttä paikalliseen poliisiin.

Poliisin mukaan tapaus on lastensuojeluviranomaisen käsittelyssä.

"Se oli kauhea virhe, ja me olemme pahoillamme"

Lastentarhan omistaja Kim Redding kertoo amerikkalaismedialle, että kyseessä oli erehdys tiedonvälityksessä. Hän sanoo, etteivät he vähättele pahaa virhettä.

– Se oli kauhea virhe, ja me olemme pahoillamme. Meillä on vahinkojen kontrollointimenetelmä kaikille henkilökunnassamme tuplatarkistaaksemme uloskirjautumislomakkeet ollaksemme varovaisia, Redding kertoo Kurl8.com-uutissivustolle.

Merchenin mukaan päiväkodin johtaja kertoi hänelle perjantai-illalla, että päiväkodissa otetaan käyttöön tiukemmat turvallisuussäännöt.

Paikallisen median mukaan samassa lastentarhassa on aiemminkin havaittu puutteita. Hoitoon tulleita lapsia ei esimerkiksi olla kirjattu sääntöjen mukaisesti, lapsia hoitaneilla ei ole ollut tarvittavia pätevyyksiä eikä hoitajia ole ollut lasten määrään nähden tarpeeksi.

Merchen kertoo, että on jo käynyt tutustumassa uuteen päiväkotiin, johon aikoo siirtää Averyn.

Lue myös:

    Uusimmat