Liverpool hävisi, luottopuolustaja loukkaantui – jättiläiset arvottiin vastakkain Englannin cupissa

Englannin Valioliigaa johtava Liverpool putosi yllättäen jalkapallon Englannin cupista maanantaina. Toinen valioliigaseura Wolverhamton pudotti Liverpoolin kolmannella kierroksella voittamalla ottelun kotonaan 2–1.

Alla olevalla videolla Tulosruudun tuorein lähetys.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp joutui maksamaan siitä, että hän valitsi otteluun vahvasti varamiehisen joukkueen. Liverpool kärsi viime viikolla valioliigakauden ensimmäisen tappionsa huippuottelussa Manchester Cityä vastaan, ja tuohon kamppailuun verrattuna Klopp teki kokoonpanoon peräti yhdeksän muutosta.

Liverpoolilla oli vaikeuksia saada maalipaikkoja luotua ilman parhaita hyökkäyspään pelaajiaan. Avausmaali syntyi 38. minuutilla, kun James Milner menetti pallon keskikentällä ja Diogo Jota vapautti syötöllään Raul Jimenezin, joka vei Wolvesin johtoon.

Divock Origi tasoitti pian tauon jälkeen tyylikkäällä laukauksella rangaistusalueen rajalta, mutta vain neljä minuuttia myöhemmin Ruben Neves teki Wolverhamptonin voittomaalin. Portugalin maajoukkuemiehen tulinen kaukolaukaus upposi alakulmaan.

Klopp vaihtoi 20 minuuttia ennen loppua kentälle tähtipelaajansa Mohamed Salahin ja Roberto Firminon, mutta tasoitukseen vierasjoukkue ei tästä huolimatta enää yltänyt.

Lisäksi luottopuolustaja Dejan Lovren loukkasi takareitensä jo alkuminuuteilla, joten Liverpoolin sairastuvalle tuli lisätungosta.

– Oikeastaan jokaisella pelaajalla, jotka eivät olleet ottelussa tänään, on pieniä vaivoja. Paitsi maalivahti Alisson Beckerillä, Klopp selvitti.

Liverpool on nyt pudonnut sekä cupista että liigacupista. Se on kuitenkin vielä mukana Mestarien liigassa ja johtaa Valioliigaa neljän pisteen erolla Manchester Cityyn.

Wolverhampton jatkaa cupissa 32 parhaan joukkoon. Wolves on tällä kaudella erikoistunut suurseurojen kiusaamiseen: Valioliigassa se on jo kaatanut Chelsean ja Tottenhamin ja yltänyt tasapeleihin Cityä, Manchester Unitedia ja Arsenalia vastaan.

FA Cupin neljännellä kierroksella nähdään todellinen jättiläisten kohtaaminen, kun Arsenal ja ManU arvottiin vastakkain.