Mainos

Karjalasta löytyneelle 100-vuotiaalle sormukselle etsitään omistajaa – oletko Juhon sukua?

Venäjän Karjalan Lumivaaran kylästä on löytynyt lähes satavuotias kultainen sormus, jolle etsitään omistajaa.

Mikä Lumi-säätiö?

Lumi-säätiö perustettiin vuonna 1948 vaalimaan entisen Lumivaaran kunnan asukkaiden ja heidän perillistensä karjalaista yhteishenkeä sekä tukemaan heidän henkisiä ja taloudellisia pyrkimyksiään.

Lumivaaran kunta julkaisi suomenkielisellä Facebook-sivuillaan ilmoituksen sormuksen löytymisestä ja tiedustelee nyt Juhon omaisia. Sormuksesta löytyi kirjailtuna nimi ”Juho” ja päivämäärä 10/8/19.

Viestissä Lumi-säätiön puheenjohtaja Kari Rapo kertoo saaneensa yhteydenoton Pietarin suomalaisesta Pyhän Marian kirkosta. Rapon mukaan venäläinen Olga oli tuonut sormuksen kirkkoon ja kertonut hänen ystävänsä löytäneen sormuksen syksyllä puutarhatöiden yhteydessä mökiltään läheltä Lumivaaraa.

– Yhteydenottoja on tullut, mutta väärän Juhon omaisilta, Rapo naurahtaa.

Yhteydenottajat ovat Rapon mukaan kyenneet todistamaan jopa mahdollisen kihlauspäivän pitävän kutinsa, mutta kyseiset Juhot ovat asuneet täysin eri puolella Karjalaa.

– Toivotaan, kaikki on mahdollista, Rapo pohtii, löytyykö sormuksen oikeita omistajia koskaan.

Rapo aikoo itse käydä läpi Lumivaaran henkikirjat vuodelta 1939, jos niistä olisi apua. Median ja sosiaalisen median lisäksi sormuksen haltijan omaisia etsitään ilmoituksilla karjalaisissa paikallislehdissä Jaakkiman ja Lumivaaran seudulla.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

– Kun sormus on todennäköisesti kadonnut, Lumivaara on ollut osa Jaakkimaan pitäjää. Vuonna 1923 siitä tuli oma pitäjänsä. Tällä hetkellä se tunnetaan Lumivaaran alueena, Rapo kertoo Ilta-Sanomille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.