Mainos

Kari Tapio herkisti suomalaiset: "Mieskin voi itkeä"

MTV3:n nettisivujen lukijat ovat ottaneet surullisina vastaan tiedon laulaja Kari Tapion kuolemasta. Kommentteja löytyy laidasta laitaan. Osa on purskahtanut itkuun uutisen kuultuaan, osa pitää Kari Tapion musiikkia "synkille jurrisille suomalaisille suunnattuna".

Ylläolevan kuvan Kari Tapiosta vuodelta 2007 on lähettänyt Helena Sytelä, ja hän kirjoittaa näin:

- Olimme kesällä 2007 kuuntelemassa Kari Tapiota Pyhäsalmen Suurlavalla. Tuon keikan jälkeen yövyimme Emolahden leirintäalueella mökissä ja Kari Tapio vaimonsa ja heidän koiransa kanssa yöpyi viereisessä mökissä. Siskoni kanssa emme voineet vastustaa kiusausta, vaan aina välillä kurkimme mökkimme ikkunasta heidän mökkiään päin. Näimme kuinka Tapio istui mökin eteisessä polttelemassa piippuaan, mökin pariovet avonaisina katsellen järvimaisemaa ja kuinka vaimo vei koiraa pissalle ulos.

- Koskaan en ole henkilökohtaisesti ollut laulajan juttusilla, mutta hänen laulunsa ja äänensä on pysäyttänyt kuuntelemaan ja liikuttanut aina sieluni syvimpiä tuntoja. Kerran olimme aamiaisella Kuopion Rauhalahdessa ja samaan aikaan läheisessä pöydässä nautti aamiaista meidän tavallisen kansan keskellä laulaja Kari Tapio muutoin pukeissa, mutta jaloissa ei ollut kenkiä vaan villasukat. Vaikeaa on uskoa, että tämä suosikkilaulajani on nyt poissa. Voimia ja jaksamisia hänen läheisilleen, kirjoittaa Sytelä.

Kari Tokee kertoo Kari Tapion musiikin seuranneen häntä kaikissa elämän vaiheissa:

- Ensimmäiset muistoni ovat teinipoikana Talviaisten ja Rönnin lavoilta, jolloin Kari-Tapio oli Dannyn matkassa. Kari Tapion musiikki on ollut mukana kaikilla elämän poluilla - niin kuorma-autossa, töissä kuin vapaalla sähköttömässä mökissä rannalla. Mukana repullinen pattereita jotta Kari-Tapio soi, kirjoittaa Tokee.

- Viimeisin muisto jää ikuisesti mieleen Tampere-talolta. 5.10.2010 kihlasin konsertissa "tyttöni", kun mestari lauloi Milloinkaan en naista -kappaletta. Silloinkin aikuinen mies oli kyynelissä (minä). Mestarin poislähdöstä kun kuulin, oli samainen mies kyynel poskella. Kyllä mieskin osaa itkeä, kirjoittaa Tokee.

Johanna Matilainen aikoi mennä Kari Tapion keikalle ensi viikolla.

- 16.12 piti olla konsertti Oulussa, sinne olin menossa. Kerran aikaisemmin olen käynyt konsertissa työkaverini "pakottamana" ja siitä alkoi hänen musiikkinsa kuuntelu. Toinen live-esiintyminen oli 2009 Himoksella. Kolmatta kertaa ei sitten tullut. Jälkemme hiekassa -laululla Karin tulkitsemana on minulle suuri merkitys, kirjoittaa Matilainen.

"Onneksi ehdin vielä hänen keikalleen"

Monet kertovat itkeneensä kuultuaan suru-uutisen.

- Kun heräsin ja tulin alakertaan aamukahville, miehen huomenen toivotus oli "Kari Tapio on kuollut", kirjoittaa lukija, ja jatkaa:

- Mitään en voinut, itku tuli. Ainoa asia joka tavoitti tajuntani, oli se, että onneksi kävin kesällä hänen keikallaan, että ehdin nähdä livenä.

- Lähti niin upeaääninen, suomalaisen ja vähän kaikenlaisen musiikin sekä tunteiden tulkki että tuli oikein kylmä, kirjoittaa toinen.

Osa pitää Kari Tapion musiikkia alakuloisena:

- Äijä teki harvinaisen alakuloista ja masentavaa musiikkia. Varmaan ihan hyvä tyyppi, mutta musiikki oli tosiaan ankeaa, kirjoittaa MTV3:n Uutisten Facebook-kävijä.

Samansuuntaisia ajatuksia löytyy muitakin:

- Musiikki on synkille jurrisille suomalaisille suunnattu.

Suurin osa kuitenkin kokee Kari Tapion laulut voimaa-antavina ja mieleenjäävinä.

- Maailman parhaat kappaleet löytyvät Kari Tapiolta. Eikä siihen alkoholia tarvita, en edes käytä, kirjoittaa edellisestä kommentista tuohtunut lukija.

Kari Tapion tapa lähteä täältä on monen mielestä ainoa oikea.

- Ihana tapa kuolla, kun aika on täysi, saa nukahtaa ja se on siinä!

- Näin haluaisin itsekin lähteä, kun lähdön hetki tulee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.