Kari Jalonen sai kuohuttavat potkut – NHL-hyökkääjä ratkaisusta MTV Urheilulle: "Harmittavaa, pidin hänestä"

NHL-hyökkääjä Dominik Kubalik kehuu Kari Jalosta ja Sebastian Ahoa 9:27
Video: NHL-hyökkääjä Dominik Kubalik kehuu Kari Jalosta ja Sebastian Ahoa

NHL-seura Ottawa Senatorsin tshekkiläishyökkääjä Dominik Kubalik sanoo lämpimiä sanoja Kari Jalosesta, joka valmensi häntä viime kevään MM-kisoissa Riiassa ja Tampereella. Kubalik harmittelee Jalosen kuohuttavaa kohtaloa.

Tshekki koki viime kevään MM-kisoissa saman kohtalon kuin Suomi: matka katkesi puolivälierävaiheeseen.

Jo kisojen aikana ja sen jälkeen Tshekin jääkiekkoliitossa kuohui. Jalonen päätyi ruman sekamelskan keskelle. 

Lopulta Jaloselle annettiin potkut.

– Pidin hänestä. Tiesin hänet jo etukäteen, kun hän valmensi veljeäni KHL:ssä. Tiesin, mitä odottaa. Meillä on ollut Tshekin kanssa vähän sitä, että olemme menneet vahvasti pelaajien mukaan, emmekä niinkään valmentajavetoisesti. En usko, että USA-tappio oli mitenkään valmentajan vika, NHL-seura Ottawa Senatorsin tshekkiläishyökkääjä Dominik Kubalik sanoo MTV Urheilulle.

Tshekki oli ottanut Jalosen johdolla pronssia edelliskevään MM-kisoista.

– Se oli iso juttu, Kubalik muistelee.

– Oli sääli, etten voinut lähteä silloin kisoihin mukaan. Sitten kun olin mukana, emme enää yltäneet samaan vaiheeseen, Kubalik jatkaa.

Kubalik ei halua ottaa sen enempää kantaa Tshekin liiton tekemään ratkaisuun. Hän jakaa kuitenkin sympatiaa Jalosen suuntaan.

– Harmittava juttu, koska pidin hänestä. Toki, tiedän myös valmentajan, joka on siellä nyt, Kubalik sanoo.

– He päättivät palata tshekkiläiskomennukseen, joten on vaikea sanoa tuohon mitään. Toivon vain, että seuraavissa MM-kisoissa, mitkä järjestetään Prahassa (ja Ostravassa), kaikki menee hyvin, koska se on iso juttu koko maalle, Kubalik lisää. 

Tshekin maajoukkuetta luotsaa nyt Radim Rulik.  

Jutun yläreunan videolla Kubalik puhuu niin nykyseurastaan Ottawa Senatorsista kuin muun muassa siitä, että kuka on hänen mielestään NHL:n paras suomalaispelaaja.

Lue myös:

    Uusimmat