17-vuotiaalle vuosien vankeusrangaistus poliisimurhasta ja murhan yrityksistä Ruotsissa: Ampui poliisia konepistoolilla

1:27
Nuoren poliisin elämä loppui luotiin Ruotsissa – ampujaa etsitään ennennäkemättömän kovin keinoin

Ruotsissa 17-vuotias nuorukainen on tuomittu kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen kesäkuussa Göteborgissa tehdystä poliisin murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä.

Nuorukainen pidätettiin heinäkuussa todennäköisin syin murhasta ja murhayrityksestä. Hän kieltää yhä tehneensä rikoksen.

Kuollut poliisi Andreas Danman oli hieman yli 30-vuotias ja melko uusi ammatissa. Danman ja hänen kollegansa olivat liikkeellä moottoripyörillä Biskopsgårdenin alueella tapahtuneen ampumisen vuoksi. Risteyksessä poliiseja kohti ammuttiin konepistoolilla. Danmaniin osui laukaus ja hän kuoli vammoihinsa sairaalassa seuraavana päivänä.

Useat ihmiset näkivät tai kuulivat ammuskelun ja kertoivat kokemuksistaan ​​oikeudenkäynnin aikana. On epäselvää, ymmärsikö ampuja, että kyseessä oli poliisi. Danman käytti univormua, mutta moottoripyörässä ei ollut poliisimerkintää. Hänellä ei myöskään ollut varoitusliiviä.

Murhan jälkeisenä päivänä metsäalueelta löydettiin noin 700 metrin kävelymatkan päässä murhapaikalta vaatteita, suusuoja ja sähköskootteri. Vaatteet vastasivat todistajien kuvauksia tekijästä. Mukana oli myös ase, joka osoittautui murha-aseeksi.

Kaksi päivää tapahtuneen jälkeen murhasta myöhemmin syytteeseen asetettu 17-vuotias poika pidätettiin. Hänen dna:taan oli metsästä löydetyissä vaatteissa.

STT:n korjaus: Korjattu aiempaa uutista. Aseen tyyppi on konepistooli, ei konekivääri. Korjattu aseen tyyppi, konepistooli, ei konekivääri. Lisäksi muutettu ammuskelu muotoon ampuminen 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja