Kapteenikohu kytee Tapparassa – "Sammakoita heitetty joka puolelle"

"Lukko, Tappara ja HIFK mestarisuosikkeina kauteen" 6:37
Karri Kivi käsittelee videolla Tapparan kapteenikohua. Arviossa myös kaksi muuta mestarisuosikkia.

Tapparan pelaaminen SM-liigakauden alla jääkiekon Mestarien liigassa on vakuuttanut asiantuntijat, mutta pinnan alla kuplii. Otto Rauhala nimettiin kesällä kapteeniksi Jukka Peltolan tilalle, mikä nostatti kohua.

Kovan luokan tapparalaisena pidetty Peltola kipparoi Tapparaa ensin vuosina 2014–18 ja uudelleen viime kaudella palattuaan seuraan KHL:stä. Tietojen mukaan Tapparan päävalmentajan Jussi Tapolan, Peltolan ja Tapparan kapteenistoon myös kuuluneen Kristian Kuuselan välillä olisi kuitenkin ollut hankausta. Tapparan SM-liigajoukkueessa kaudesta 2014–15 lähtien pelannut oma kasvatti Rauhala valittiin kirvesrintojen uudeksi kapteeniksi, kun taas varakapteeneina toimivat Peltola, Kuusela ja Patrik Virta.

Tappara takoi CHL:ssä ennen SM-liigakauden alla neljästä ottelusta neljä voittoa. Vaikka peli on kulkenut, oma kysymyksensä on, onko kaikki Tapolan, Peltolan ja Kuuselan välillä kunnossa.

C Moren asiantuntija Karri Kivi pohtii tilannetta kaksijakoisesti.

– Totta kai jos pelit menevät tähän malliin ja tulee koko ajan voittoja, se (kapteenisopan vaikutus) saattaa jollain tavalla kauden aikana häipyä. Mutta kyllähän se tietysti kytee, kun siitä on niin paljon julkisuudessa puhuttu. Siellä on vähän sammakoita heitetty joka puolelle, Kivi analysoi.

– Kyllähän me sivustaseuraajat osataan jääkiekkomaailmaa myös lukea, hän lisäsi.

Mitkä joukkueet ovat C Moren asiantuntijoiden papereissa Tapparan ohella suurimpia mestarisuosikkeja ja miksi? Katso keskustelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat