Tapparan huippuvärväykset veivät Kristian Kuuselan nelosketjuun – MM-kultaleijonalta uskomattoman tyylikäs reaktio

Tappara siirtyy Sveitsissä johtoon Kuuselan maalilla 0:57
Videolla ote alkusyksyn CHL-pelistä, jossa Kristian Kuusela vei Tapparan johtoon.

Jääkiekon nelinkertainen Suomen mestari Kristian Kuusela on nyt uudenlaisessa tilanteessa. Tosipelien alettua pitkäaikainen tähtihyökkääjä löysi itsensä Tapparan nelosketjun laidasta. Tähän Kuusela reagoi uskomattoman tyylikkäällä ja kunnioitettavalla tavalla.

Vaikka Kuusela kuuluu 39-vuotiaana SM-liigan nestoriosastoon, ei ikä ole näkynyt hänen tasossaan. Kuusela paukutti viime kaudella 59 runkosarjaotteluun 43 (15+28) tehopistettä, ollen kantavia voimia Tapparan mestaruusjoukkueessa.

Uuden kauden käynnistyessä Kuuselan rooli on muuttunut. Niko Ojamäen, Tyler Kelleherin ja muutaman muun hankinnan myötä Kuusela on sijoitettu Tapparan nelosvitjaan.

Kysymys kuuluu, miten pitkän linjan tähtihyökkääjä on reagoinut tähän?

Taustalla kun ovat viime kesän kuohuttavat käänteet. Kuusela ja Jukka Peltola nousivat otsikoihin, kun Tappara halusi uudistaa kapteenistoaan. Lehtitietojen mukaan kokeneemmat kasvot oli tarkoitus laittaa nuorempien edestä sivuun. Ja tämäkö herätti närää.

Lopulta Tapparan, Peltolan ja Kuuselan yhteinen taival kantoi mestaruuteen asti. Pelien päättyessä tapetille nousi se, että jatkaako Kuusela uraansa kirvesrintapaidassa? Häntä kun huhuttiin muun muassa Porin Ässien suuntaan.

Mitään ei tapahtunut.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Uusi kausi käynnistyy ja Kuusela on yhä Tapparan mies.

Nyt vain erilaisessa roolissa.

– Käymme säännöllisesti keskusteluja jokaisen pelaajan kanssa. Puhumme silloin siitä, että miten pelaaja ajattelee oman roolinsa ja miten valmennus näkee sen. Ettei oltaisi siinä tilanteessa, että kun CHL-kausi tulee nopeasti vastaan, niin silloin oltaisiin törmäyskurssilla sen suhteen, että mitä odotuksia pelaajalla on ja mitä valmennuksella on. Jos ne ovat keskenään kovasti ristiriidassa, niin sitten pitäisi miettiä uudestaan, että onko tämä juuri se pelaajan paikka vai pitääkö tässä käydä vielä lisäkeskusteluja. ”Krissen” kanssa oli aivan selvät sävelet, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola pohjustaa MTV Urheilulle.

– Hän sanoi, että hän haluaa sitoutua voittamiseen, vaikka oma rooli ei olisi enää niin iso, Tapola kertoo Kuuselan uskomattoman tyylikkäästä reaktiosta.

Tapola tietää, että tilanne voi aiheuttaa kummastusta, erityisesti historia-aspektin kautta.

– Hän on ollut pitkään ykköskakkosketjun pelaaja ja nyt tiedossa oli se, että meidän kärkiketjuihimme on tullut paljon uutta laiturikapasiteettia. Hän sanoi, että "kaikki on ihan fine". Hän pelaa ja auttaa joukkuetta siltä paikalta, mihin valmennus hänet laittaa.

– Homma on alkanut hienosti. Kyse on siitä, että käymme kaiken rehellisesti läpi jo etukäteen, jotta pelaajat tietävät, mitä tuleman pitää. Olemme hyvällä tiellä, Tapola vakuuttelee, viitaten niin Tapparan isoon kuvaan kuin Kuuselaan.

Lue myös:

    Uusimmat