Mainos

Kanta-Hämeen sairaala puuttuu "omalääkintään"

Johtajaylilääkäri Markku Vanhanen on huolissaan lääkekulttuurin rappeutumisesta.

Kanta-Hämeen keskussairaalan johto yllättyi siitä, miten paljon lääkkeitä on kadonnut ja miten moniin taskuihin, kertoo johtajaylilääkäri Markku Järvinen. Henkilökunnalle pidettiin tänään tiedotustilaisuus, jossa muistutettiin määräyksistä ja ohjeista.

Sairaala ei ole saanut poliisilta nimilistaa niistä, jotka ovat tunnustaneet vieneensä yhteispäivystyspisteestä muutaman pillerin. Heille ei siis voi määrätä hallinnollista rangaistusta.

Koko henkilökunnalle teroitetaan lähiviikkoina kirjallisin tiedottein ja esimiesten suulla, ettei veromarkoilla hankittuja pillereitä ole tarkoitettu omien vaivojen lääkitsemiseen.

Aavistus oli

Markku Järvisen mukaan sairaalassa aavisteltiin lääkkeitten katoamista jo vanhan ensiapupoliklinikan aikaan, mutta vasta yhteispäivystyksen myötä pystyttiin pillerien kulutusta valvomaan tarkemmin. Kun hävikki todennettiin, siitä tehtiin rikosilmoitus.

- Paketin tarkkuudella emme tilannetta edelleenkään tunne. Yksityiskohtainen kirjanpito olisi päivystyspisteessä turhan työläs.

Järvistä huolestuttaa lääkekulttuurin rappeutuminen.

- Monien ottamista muutamista pillereistä kertyy vähitellen merkittävä hävikki.

Markku Järvisen mukaan Kanta-Hämeen keskussairaala on äskettäin uusinut lääkeohjeitaan osana valtakunnallista hanketta. Paljastuneet rikokset korostavat kampanjan merkitystä, vaikka ne paljastuivat siitä riippumatta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.