Mainos

Kansanterveyslaitos: Hong Kongin tappajainfluenssa ei uhkaa suomalaisia

Kansanterveyslaitoksen tietojen mukaan Hong Kongissa ainakin kolme lasta surmannutta influenssatyyppiä saattaa esiintyä myös Suomessa.

Kansanterveyslaitoksen saamien tietojen mukaan Hong Kongissa on liikkeellä samaa influenssan alatyyppiä kuin toinen suomalaisia vaivaavista influenssatyypeistä. Tutkimusprofessori Petri Ruutu sanoo kuitenkin laitoksen saaneen asiata vasta suullista suullista tietoa, joten virallisia varmistuksia odotetaan vielä

Ruudun mukaan Hong Kongin kuolemantapauksista ei kuitenkaan pidä huolestua, sillä kyse ei ole mistään superviruksesta. Hän kertoo, että maassa kärsitään normaalista kausi-influenssasta ja liikkeellä on useampi kuin yksi influenssan alalaji, jotka kaatavat varsinkin heikkokuntoisia

- Siellä on kahden eri influenssatyypin aiheuttamia kuolemia ja osalla kuolleista on ollut jo valmiiksi vakavia perustauteja. Ei siis ole mitään viitteitä siitä, että kyseessä olisi yksi muuntunut ja erityisen vakava influenssavirus, Ruutu korostaa.

Ruutu ei pidä todennäköisenä myöskään sitä, että Eurooppaan ja Suomeen kulkeutuisi enää uutta tautiaaltoa.

- Euroopassa influenssakausi alkaa monessa paikassa olla jo lopuillaan. Onkin varsin epätodennäköistä, että uusi alatyyppi aiheuttaisi meillä enää suurta epidemiaa.

Hong Kongiin matkaavia suomalaisia Ruutu muistuttaa perushygieniasta.

- Käsihygienia on myös hengitystieinfektioiden kohdalla tehokas estäjä, koska kosketustartunnalla on tärkeä osuus tautien leviämisessä. Jos samassa ryhmässä on oireisia influenssapotilaita, on heihin hyvä pitää vähän etäisyyttä. Mitään erityistä syytä huoleen tai matkan peruuttamiseen ei ole.

Lisää aiheesta:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.