Mainos

Kansanedustajat saivat istumapaikat - Niinistö viihtyy takarivissä

Uuden eduskunnan jäsenet pääsivät tänään ensimmäisen kerran istumaan paikoille, jotka useimmilla säilyvät samoina koko alkaneen nelivuotiskauden ajan. Istuntosalin 199 paikkaa on lohkottu tuttuun tapaan eduskuntaryhmille niin, että puhemiehestä katsottuna äärimmäisenä vasemmalla istuvat vasemmistoliiton edustajat ja oikealla laidalla RKP:n edustajat.

Eduskuntaryhmien sisällä istuntopaikkoja jaettaessa pääsääntönä on ollut, että pisimpään eduskunnassa olleet saavat etupaikat ja tulokkaat pistetään takariveille.

Vasemmistoliiton riveissä silmään pistää vaaleapäinen poikkeus. Ensimmäistä kertaa eduskuntaan valittu puolueen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes on ohittanut monet kokeneemmat ja istuu toisessa rivissä ryhmän puheenjohtajan Martti Korhosen vieressä. Vasemmistoliiton eturivin paikoille pääsivät Marjatta Stenius-Kaukonen ja Esko-Juhani Tennilä.

SDP:n etupenkkiläisten joukossa uusi kasvo on Mikko Elo. Keskustan ryhmästä ensimmäistä kertaa eturivissä istuvat nyt Jukka Vihriälä sekä Tytti Isohookana-Asunmaa. Edellisen eduskunnan uutterin salissa istuja ja sanankäyttäjä Sulo Aittoniemi puolestaan eteni kolmannelta riviltä toiselle.

Edellisen eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen istuu nyt kokoomuslaisten joukossa eturivissä. Paikka vapautuu jollekin toiselle, jos Uosukainen valitaan hallitusratkaisun jälkeen uudelleen puhemieheksi. Kokoomuksen ryhmäjohtaja Ben Zyskowicz ei välitä istua edessä, vaan on pitänyt entisen paikkansa kolmannen rivin päässä. Vieressä istuu samoin entisellä paikallaan Kimmo Sasi. Myös valtiovarainministeri Sauli Niinistö ja opetusministeri Olli-Pekka Heinonen pysyttelevät arvojärjestyksistä piittaamatta itsepintaisesti entisillä paikoillaan takarivissä.

RKP:n eturivin paikalle pääsi Ahvenanmaan edustaja, vuodesta 1983 eduskunnassa istunut Gunnar Jansson. Remonttiryhmän ainoa edustaja Risto Kuisma siirrettiin askeleen peremmälle takariviin, mistä löytyy myös perussuomalaisten Raimo Vistbackan tuoli.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.