Mainos

Kansanedustajat Niinistön puheesta: Hyvä, että presidentti otti voimakkaasti kantaa

2:30

Tasavallan presidentin puhe on saanut kiitosta etenkin hallituspuolueilta, joissa puhetta on pidetty rohkeana kannanottona. Opposition mielestä presidentin puhe herätti hämmennystä ja jätti myös tulkinnanvaraa.

6:34

Presidentti Sauli Niinistön puhetta luonnehdittiin aikaan sopivaksi arvopuheeksi, joka sisälsi myös uusia avauksia.

2:42

Sisäministeri Petteri Orpon mukaan puhe oli erittäin tervetullut suoralla kansanvaalilla valitun presidentin vahva arvopohjainen viesti päättäjille.  

Orpo kertoo MTV uutisten haastattelussa, että ministerin kotona ei puhuta politiikkaa, siitä pitävät huolen perheen kaksi lasta.

3:32

Harkimo: Olen samaa mieltä 

Niinistön puhe tuntuu uponneen kansanedustajiin. Valtiopäivän avajaisissa asiasta riitti keskustelua ja selvää on, että turvapaikkakysymykset ovat kevään kuumin puheenaihe.

Hjallis Harkimo (kok.) on täysin samaa mieltä presidentti Niinistön kanssa. 

– Olen täysin samaa mieltä siitä, mitä Niinistö otti esille valtiopäivien avajaispuheessaan. Mielestäni on hyvä, että presidentti kiinnitti asioihin huomiota. Olen siinäkin samoilla linjoilla, että tämä on yksi isoimpia ongelmia tällä hetkellä.

– Kuten presidentin puheesta kuulimme, tähän liittyy monta ongelmaa. Euroopan pitäisi ratkaista tämä kokonaisuutena, muuten kaikki maat lähtevät sooloilemaan.

Harkimo selvittää parhaillaan mahdollisuutta tehdä asiasta lakialoite.

– On monta asiaa, josta ihmiset ovat samaa mieltä. Mutta osa sopii erilaisia ihmisoikeussopimuksia vastaa. Mutta selvittelen asiaa parhaillaan, paljastaa Harkimo.

Harkimo on ottanut aiemmin kantaa Teemu Selänteen kirjoituksiin muun muassa turvapaikanhakijoista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.