Mainos

Kansanedustajan kunnianloukkaussyyte nurin

Perussuomalaisten Pirkko Ruohonen-Lerner kiisti oikeudessa syyllisyytensä. Hän katsoi harjoittaneensa ainoastaan kriittistä keskustelua.

Perussuomalaisten kansanedustajan ja Porvoon kaupunginvaltuutetun Pirkko Ruohonen-Lernerin saama syyte törkeästä kunnianloukkauksesta on hylätty. Porvoon käräjäoikeus antoi päätöksensä iltapäivällä.

Käräjäoikeus ei löytänyt näyttöä, että Ruohonen-Lerner olisi loukannut Porvoon kaupungin toimialajohtajan Matti Arvisen kunniaa kotisivuillaan ja kahdessa vaalitilaisuudessa jokunen vuosi sitten.

Syyttäjän mielestä Ruohonen-Lernerin esittämistä väitteistä tai vihjauksista saattoi ymmärtää, että Arvinen olisi syyllistynyt tehtävässään rikoksiin.

Oikeuteen päätynyt jupakka alkoi jo vuonna 2003, jolloin Ruohonen-Lerner teki poliisille tutkintapyynnön koskien kaupungin johdon mahdollisia lainvastaisuuksia. Poliisi ei löytänyt rikokseen viittaavaa, ja esitutkinta päätettiin lopettaa seuraavana vuonna.

Tämän jälkeen Ruohonen-Lerner alkoi julkaista nyt oikeudessa puituja tietoja vaalisivuillaan. Asiat olivat esillä myös vaalitilaisuuksien yhteydessä kunnallisvaalikampanjan aikana.

Matti Arvinen sai tästä tarpeekseen ja teki Ruohonen-Lernerin puheista ja kirjoituksista rikosilmoituksen. Kunnianloukkausepäily johti aina oikeuteen saakka, mutta ei tuomioon.

Ruohonen-Lerner kiisti oikeudessa syyllisyytensä. Hän katsoi harjoittaneensa ainoastaan kriittistä keskustelua. Ruohonen-Lernerin sivut sisälsivät otteita julkisista asiakirjoista, esitutkintamateriaalista ja lehtikirjoituksista.

Ruohonen-Lerner nousi keväällä eduskuntaan perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin imussa. Porvoon kaupunginvaltuutettuna hän on toiminut vuodesta 1996 lähtien.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.