Kansanedustajalta täystyrmäys uskonnonopetukselle: ”Todella tyhmää jakaa lapset eri ryhmiin”

Pitääkö kouluissa opettaa omaa uskontoa? 11:22

Uskonnonopetuksesta kouluissa on keskusteltu tiiviisti viime päivinä ja aihe puhutti myös aamun Huomenta Suomessa. SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta antoi lähetyksessä täystyrmäyksen nykymallille.

Mari-Anna Auvinen Suomen ekumeenisesta neuvostosta sen sijaan puolusti nykyistä tapaa, jossa nuorille annettava opetus on jaettu uskonnon- ja elämänkatsomustiedon tunteihin. 

– Minun mielestäni uskonnon opetus kuuluu kouluihin. Uskontoon liittyy maailmankuva ja elämänkatsomus. Myös ihmiskuva ja kysymykset siitä, kuka minä olen ja mistä olen tullut. Myytit ja uskomukset. Siihen kuuluu niin iso määrä asioita, joita ihminen miettii koko elämänsä ajan eri uskonnoista ja eri näkökulmista. Se on erittäin hyvä, että näitä asioita käsitellään koulussa, Auvinen sanoi. 

Kansanedustaja ei perusteluja niellyt. Hän kertoi esimerkin itähelsinkiläisestä koulusta, jossa osa oppilasta on islamin opetuksessa, osa evankelisluterilaisessa ja loput ortodoksisessa ryhmässä.

– Pidän aika hölmönä juttuna sitä, että silloin, kun käsitellään elämän tärkeitä kysymyksiä, niin jaamme lapset eri ryhmiin. Lapsien ja nuorien jakaminen erilleen on tosi tyhmää. Edistääkö se ymmärrystä eri uskontoryhmissä, kulttuureissa ja ajattelutavoissa? Ei minusta ja siksi kannatan yhteistä katsomusainetta. 

Ekumeenista neuvostoa edustavan Auvisen mielestä tässä olisi se riski, että eri uskontokuntien edustajien välille syntyisi rajoja saman ryhmän sisällä. 

Koko keskustelun voit katsoa pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat