Mainos

Kansanedustajalle tappouhkauksia jatkuvasti – "Kuukausikin ilman on poikkeus"

Kuukausikin ilman tappouhkausta on poikkeus, toteaa Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä mikroblogipalvelu Twitterissä. Miehen mukaan hänen henkeään on uhattu lukuisia kertoja etenkin kantaaottavien kommenttien jälkeen.

Uhkausten määrä kasvaa Kärnän mukaan erityisesti silloin, kun käsiteltävänä olevat aiheet ovat tunteita herättäviä.

– Esimerkiksi metsästys, turkistarhaus ja maahanmuutto ovat olleet sellaisia, hän luettelee ja toteaa, että uhkauksia on tullut myös Särkänniemen delfiineihin liittyvien puheiden jälkeen. 

Kärkäs kommentoija

Kärnä totesi syyskuussa, että kreikkalaiseen eläintarhaan lähettämisen sijaan Särkänniemen delfiinit olisi pitänyt lopettaa Suomessa. 

Sen lisäksi Kärnä on muun muassa ehdottanut, että lapsilisät evättäisiin lapsensa rokottamatta jättäviltä vanhemmilta ja kertonut kannattavansa joutsenen metsästystä.

Hän on myös vaatinut yhdessä keskustalaisen kansanedustaja Antti Kurvisen kanssa tavarataloketju Sokosta boikottiin sen jälkeen, kun se ilmoitti lopettavansa turkistuotteiden myynnin. Kärnä ja Kurvinen linjasivat tuolloin, että Suomen "maailman eettisintä" turkistuotantoa ei tulisi ajaa alas. 

Sokos-keskustelun jälkeen Kärnä sai toistakymmentä tappouhkausta. Uhkausten kokonaismäärää hän ei uskalla lähteä edes arvioimaan.

– Kyllä niitä paljon on kuitenkin tullut.

Kärnä kertoo suhtautuvansa kaikkiin uhkauksiin vakavasti. Pelkoa ne harvemmin kuitenkaan herättävät. 

– En ole mikään psykologi, mutta monet viestit ovat sen tasoisia, että niistä näkee henkilön olevan avun tarpeessa.

– Laitan uhkauksista kuitenkin aina tiedon poliisille, mikäli tarpeen on. Kyllä se aina jollain tavalla hätkähdyttää, että tällaisia tulee. Työhön, sanomisiin tai tekemisiin ne eivät saa silti vaikuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.