Mainos

Aktiivimallin puolustajille sataa runsaasti törkypostia – Vartiainen: "Jokin taho on organisoinut kampanjan"

2:14

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen epäilee joutuneensa törkykampanjan kohteeksi. Viestien joukossa on ollut myös suoranaisia uhkauksia.

Aktiivimallin näkyvimpiin puolustajiin lukeutuva Juhana Vartiainen (kok.) on ilmoittanut vakavimmista viesteistä eduskunnan turvallisuusosastolle.

– Suoranaisia väkivallalla uhkauksia on muistaakseni tullut aika vähän, vain yksi tai kaksi, Vartiainen sanoo.

– Ylivoimaisesti eniten tulee sellaisia viestejä, jotka ovat selvästi osa jotain kampanjaa. Ne ovat hyvin röyhkeitä ja loukkaavia, usein tällaisia näennäisiä työhakemuksia, ja niissä on vähän samanlaisia sanontoja. Selvästi tässä on jonkinlaista kampanjaa jokin taho organisoinut.

Samantyyppisiä viestejä ovat MTV Uutisten tietojen mukaan saaneet useat aktiivimallin puolustajat.

2:03

Vartiainen ei osaa arvioida, millainen taho mahdollisen kampanjan takana voisi olla. Viestitulvan lisäksi Vartiainen kertoo joutuneensa aktiivimallikuohunnan aikana myös toisenlaisen vaikutusyrityksen kohteeksi.

– Oman verkkosivuni ylläpitäjä kertoi, että sivuun oli kohdistunut suuren volyymin palvelunestohyökkäys. Siitä tulee pikkuisen kyllä epävarma olo, että mitä ihmettä, koska ihan tavallinen syrjäytynyt työtön ei sellaiseen kykene.

Teollisuusliitto tuomitsee uhkaukset

Törkytekstiin on saatu tottua myös palkansaajaliitoissa. Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto toivoo nyt malttia.

– Me tietenkin tuomitsemme kaikki tällaiset uhkailuviestit. Sain viime syksynä itsekin sellaisia viestejä eri asioista johtuen ja tunnistan, että niitä ei ole mukavaa saada, Aalto sanoo.

Aallon mukaan hänelle tulleissa aktiivimallia koskevissa viesteissä ole ollut ylilyöntejä, mutta tunnelmat ovat paikoin varsin kireät esimerkiksi yksittäisillä työpaikoilla.

– Nyt on pidettävä jalat maassa ja pää kylmänä. Kaikki toivottavasti muistavat sen, että arki sieltä taas koittaa, ja yhdessä kuitenkin töitä tehdään niin työpaikoilla kuin muussakin yhteiskunnallisessa elämässä. Ei yhden päivän takia kannata kaikkia siltoja polttaa, Aalto muistuttaa. 

2:14

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.