Mainos

Kansanedustaja kohukommentistaan: ”Puolustin poliiseja, en tunne Mustaa Barbaaria"

Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri kertoo MTV Uutisille, miksi hän kirjoitti kohukommenttinsa Mustan Barbaarin perheen poliisiselkkauksesta, joka liittyi ulkomaalaisvalvontaan.

Meri sanoi Facebook-kommentissa, että jos ei viihdy Suomessa, aina voi palata kotimaahansa. Musta Barbaari on kotoisin Turusta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri jakoi eilen Facebookissa jutun, joka käsitteli Mustan Barbaarin eli James Nikanderin perheen tapausta. Musta Barbaari on kertonut siviilipukuisen poliisin laittaneen hänen äitinsä ja siskonsa rautoihin Helsingin keskustassa. Poliisi taas on vastannut tehneensä tuolloin ulkomaalaisvalvontaa.

Tapahtuneesta aiotaan tehdä Helsingin poliisin ulkomaalaisvalvonnassa esitutkintalain mukainen alustava selvitys. Tutkinnanjohtajana toimiva syyttäjä selvittää, onko poliisin toiminnasta syytä aloittaa varsinainen esitutkinta.

Meri on jakanut Facebookissa artikkelin Mustan Barbaarin tapauksesta. Jaon yhteydessä hän kirjoittaa, että jokainen Suomessa oleva voi joutua lain puitteissa esittämään henkilöllisyytensä ja huomauttaa, että poliisin toimivalta perustuu lakiin.

Jakoon kirjoitetuissa kommenteissa Meri menee vielä pitemmälle. Hän ihmettelee kommentissa ilmeisesti tapauksen myötä syntynyttä kohua.

– Minä ihmettelen, että näin kovaa haloota ei tule, kun suomalainen joutuu elämässään taistelemaan selviytyäkseen, mutta annas olla, kun on maahanmuuttaja, niin ihan kamalaa on. Jos Suomessa on niin paha olla niin aina voi palata kotimaahansa nauttimaan niistä perusoikeuksista ja sosiaalisesta hyvinvoinnista, hän kirjoittaa kommentissaan.

Musta Barbaari eli James Nikander on syntynyt Turussa. Hänen isänsä on suomalainen ja äitinsä tansanialainen.

"En selvittänyt taustoja"

Leena Meri kertoo MTV Uutisille, ettei tuntenut Mustan Barbaarin tai hänen perheensä taustaa.

– En ollut selvittänyt enkä myöskään tuntenut häntä, oliko Musta Barbaari tämä nimi? 

Elikä oletitte heidän olevan kotoisin ulkomailta?

– En minä nyt tiedä, puhuin maahanmuutosta. Minusta se juttu siirtyi siihen, mutta jos joku nyt haluaa sitä tulkita niin.

Eikö tämä ole rasistista kommentointia?

– Ei mielestäni. En tiedä syytettiinkö Niinistöä, kun hänkin puhui siitä, että maassa maan tavalla. Tulihan siitä kova kohu. Mutta jos ajatellaan, että lähden tästä ulkomaille tai matkalle niin täytyyhän minun noudattaa sen maan järjestyssääntöjä ja lakeja.

– Maassa maan tavalla. Jos Suomessa ihmisistä tuntuu, että haluaa kritisoida meidän oikeusjärjestelmää tai meidän ruokakulttuuria, niin tietääkseni kukaan ei täällä väkisin ole.

"Järjestelmässä ei kritisoitavaa"

Meren mielestä Suomessa on toimiva järjestelmä.

Meri korostaa, että myös ulkomaalaisvalvontaa tarvitaan.

– Poliisi etsii laittomasti maassa olevia ihmisiä. Miten he voivat heitä tavoittaa, jos eivät tee tätä ulkomaalaistarkastusta?

– Jos lähdetään ajattelemaan sitä, ettei suomessa saisi keneltäkään kysyä papereita, emmehän tietäisi, keitä täällä on.

Meri sanoo, että hänen alkuperäinen tarkoituksensa oli keskustella poliisin toiminnasta ja ulkomaalaisvalvonnasta.

Meri huomauttaa, että poliisilla on paikkansa yhteiskunnassa.

– Suomessa täytyy poliisinkin voida tehdä virkatehtäviään. Kukaan ei tiedä, mitä on tapahtunut, koska virkamiehet eivät voi kommentoida asiaa. Se tutkitaan nyt ja ihan hyvä, että tutkitaan.

– Haluan puolustaa poliiseja. Aika paljon tulee negatiivista kommenttia nykyään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.