Mainos

Musta Barbaari: Pysyn äitini ja siskoni kertomuksen takana – totuuden on tultava esiin

Rap-artisti Musta Barbaari eli James Nikander on kritisoinut kovin sanoin Helsingin poliisin toimintaa. Hän on kertonut julkisuudessa äitinsä ja siskonsa joutuneen kokemaan kovia ulkomaalaisvalvonnan yhteydessä.

Tapauksen tutkinta on saatu päätökseen. Syyttäjän antaman päätöksen mukaan tilanne on mennyt aivan eri tavalla kuin Musta Barbaari alun perin kertoi.

Barbaarin mukaan poliisit olivat siviiliasussa eivätkä kertoneet olevansa poliiseja. Äiti ja sisko laitettiin käsirautoihin.

Ulkopuolisten silminnäkijöiden mukaan konstaapelit ovat ilmoittaneet tilanteessa olevansa poliiseja, näyttäneet virkamerkkinsä ja kysyneet naisten passeja tai henkilöllisyystodistuksia.

Nikander pysyy kertomansa takana

Nikander sanoo Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa, että tapahtumien kulku on edelleen sellainen, mitä hän on aikaisemmin kertonut.

– Silminnäkijä, äiti ja sisko vahvistavat saman. Tultiin puhumaan englanniksi ja kysyttiin passia. Poliisit olivat siviiliasuissa ja toiselta oli virkamerkki kadoksissa. Sitä ei ole löytynyt vielä tänäkään päivänä.

Nyt tilanne on kääntynyt sellaiseksi, että Nikanderin ja hänen perheensä puheita epäillään.

– Mitä kuulusteluissa tapahtui, on kuulusteltu johdattelevasti. Siellä on ollut henkilöitä, jotka eivät koskaan ole olleet vastaavassa tilanteessa, Nikander sanoo äitinsä ja siskonsa tilanteesta.

Musta Barbaari kiistää koskaan puhuneensa siitä, että kyseessä olisi poliisilta rasistinen teko. Kysymyksessä ei varsinkaan ole julkisuustemppu.

– Julkisuustemppu on se, että on jotain tulossa. En saa lisää keikkoja ottamalla äidin ja siskon mukaan.

"Katsotaan, kuka näyttää ulkomaalaiselta"

Nikander, alias Musta Barbaari, sanoo haastattelussa, että poliisiin voi päällisin puolin luottaa, mutta rasismi toimii ulkomaalaisvalvonnassa.

– Mennään jonnekin paikkaan ja katsotaan, kuka näyttää ulkomaalaiselta.

Ulkomaalainen näyttää nykyään miltä tahansa. On kuitenkin porukkaa jotka ajattelee, että ulkomaalainen näyttää vähän ruskealta.

Syyttäjän mukaan Nikanderin äiti oli käyttäytynyt poliiseja kohtaan agressiivisesti. Poika ymmärtää äitiä.

– Tottakai äiti reagoi yli, kun joku normaalin näköinen tyyppi tulee ja koskee. Jos joku koskee minuun ilman virkamerkkiä ja asua, pystyn myös reagoimaan, Nikander sanoo.

Hän kertoo, että tällä hetkellä perhettä ahdistaa.

– Haluan, että totuus tulee esiin.

14:36

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.