Kansallisoopperaan uusi taiteellinen johtaja: Tämä mies sai yksimielisen kannatuksen ehdolle

Kansallisoopperan taiteelliseksi johtajaksi on ehdolla englantilainen Thomas de Mallet Burgess. Suomen kansallisoopperan ja -baletin säätiön hallitus tiedotti asiasta tänään.

–  Thomasista saisimme näkemyksellisen taiteellisen johtajan, joka kehittäisi rohkeasti oopperan tulevaisuutta, sanoo Suomen kansallisoopperan pääjohtaja Gita Kadambi tiedotteessa.

Taiteellisen johtajan vastuulle kuuluu oopperatuotannon sisällöllinen ja taiteellinen linja.

Hakijoilta edellytettiin muun muassa oopperataiteen tuntemusta, taiteellista näkemystä sekä kykyä vaikuttaa suomalaisessa yhteiskunnassa. De Mallet Burgessia kannatettiin ehdolle yksimielisesti.

–  Monien hyvien hakijoiden joukosta Thomas täytti kriteerit parhaiten. Hänellä on vahvat johtamistaidot sekä erinomaista taiteellista kykyä kehittää oopperaa ja viedä sitä yhä laajemmille yleisöille, Kadambi sanoo.

Vuonna 1964 syntynyt de Mallet Burgess on toiminut vuodesta 2018 Uuden-Seelannin oopperan pääjohtajana ja taiteellisena johtajana. Lisäksi hän on ohjannut oopperatuotantoja muun muassa Canadian Opera Companyssa ja Lontoon Royal Opera Housessa.

Haku oli julkinen ja siinä käytettiin myös rekrytointiasiantuntijaa ja suorahakua. Haussa oli mukana 76 henkilöä 20 eri maasta. Kansallisoopperan hallitus päättää nimittämisestä 11.10. pidettävässä kokouksessa.

Lue myös:

    Uusimmat