Mainos

Kansalaiset ilahtuivat presidentin uudenvuoden puheesta: "Kiitos valoisasta puheenvuorosta"

Kansalaiset ovat kommentoineet innokkaasti tasavallan presidentin Sauli Niinistön uudenvuoden puhetta Facebookissa. MTV Uutisten Facebook-sivuilla lukijat kiittelevät Niinistöä muun muassa ihmisläheisyydestä ja välittämisestä.

Presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuheen pääteemoja olivat tällä kertaa Suomen satavuotisjuhla, huoli EU:n asemasta ja terrorismin uhka.

Presidentin puheessa korostuivat myös yhteisöllisyys, osallistaminen ja toisista välittäminen. Niinistön mielestä satavuotiaassa Suomessa ihmisten pitää auttaa parhaansa mukaan toisiaan ja kantaa vastuuta myös itsestään.

Presidentti sanoi lisäksi, että kaikilla kanssaihmisillä on toimivaltaa hyvän tekemisessä, esimerkiksi syrjäytymisen, koulukiusaamisen ja yksinäisyyden torjunnassa.

– Meillä on Suomen historian parhain presidentti! Hän ottaa huomioon parhaansa ja valtuuksiensa mukaan niin nuoret, työtätekevät, yrittäjät, vanhukset, eläimet kuin veteraanitkin kannustavasti, yksi naispuolinen lukija kirjoittaa.

– Tällaisina aikoina, mitä maailmassa tällä hetkellä eletään, on tärkeää, että presidentti luo hyvät suhteet ympärilleen sekä rauhan että talouden vuoksi. Voimme olla ylpeitä! Meillä on älykäs presidentti, jonka valtaoikeuksia on tosin kavennettu, mutta hän ja vaimonsa luovat ja tekevät meistä kunnioitusta herättävän maan.

Kommenteissa viitataan myös hallituksen päätöksiin.

– Toivon myös, että nyt kun hallituksen tekemät epäinhimilliset päätökset otetaan käyttöön, ihmiset auttaisivat ja tukisivat toisiaan ja varsinkin heitä, jotka eivät enää ilman ihmisten hyväntahtoisuutta selviä tästä alkaneesta vuodesta. Toivon, että näin annamme heille lisäaikaa ja toivoa siihen asti, kunnes saamme uuden ja toivottavasti viisaamman hallituksen, joka korjaa nykyisen tekemät huonot päätökset, eräs lukija kommentoi.

"Samainen Niinistö kehotti hoitamaan vanhukset itse"

Suitsutuksen ohessa Niinistö saa myös kritiikkiä.

– Samainen Niinistö patisti omaisia hoitamaan vanhukset itse, kotona, sekä toivotti kansainväliset kaivosyhtiöt tervetulleeksi Suomeen. Seuraus: Vanhukset kärvistelevät kotona täysin riittämättömän koti- sairaanhoidon varassa. Esimerkiksi osa vanhuksista ei ole ulkoillut vuosiin?! Sellainen pressa meillä, yksi kommentoija kirjoittaa.

Niinistön olisi toivottu ottavan puheessaan kantaa myös esimerkiksi maahanmuuttajien rooliin yhteiskunnassa.

– Mielestäni presidentin puheessa olisi voinut painostaa maahanmuuttajan velvollisuuksia ja heidän omaa vastuutaan yhteiskunnan hyväksi. Sopeutumista länsimaiseen kulttuuriin ja meidän kulttuurin tärkeyden säilyttämisestä.

Ylävitoset Suomelle – mutta mitkä ylävitoset?

Presidentti heitti puheessaan "läpsyt" kaikkien suomalaisten kanssa.

– Satavuotias sykähdyttää, se nostaa pintaan muistoja ja välähdyksiä matkan varrelta. Moni nuorikin varmaan havahtuu – ai tää onkin näin tärkeää, ylävitoset Suomelle, presidentti sanoi puheensa alussa.

Yhden lukijan mielestä presidentin olisi kannattanut heitää korkeintaan ”yläkolmoset”.

– Kyllä niitä ylävitosija on heleppo jaella kun on rahhoo, niin miekkii tekisin jos oesin miljonääri. Mutta kun pienjtuloset vjoottuu koko ajan ostoskassii pienentämmään ja keventämmään ja kaappareessuja harventammaan, niin ee tie mielj jaella niitä ylävitosija. Asunnottomija on paljon ja leepäjonot kilometrejä pitkijä, se on jokseennii kaahheeta. Jos tyytys vuan jamammaan yläkolomosija.

– Niin mitä se tuo ylävitoset oikein tarkoittaa, epätietoinen lukija kysyy kommentissaan.

Yleinen suhtautuminen presidentin puheeseen oli myönteinen.

– Kiitos erittäin valoisasta puheesta Presidentillemme. Hänellä on selkeä näkemys maailman tapahtumista. Vaikka hän on porvaritaustainen ihminen, hän tietää köyhätkin. Kiitos siitä. Hän on nyt näköalapaikalla ja voi vaikuttaa moniin asioihin. Toivon, että estetään inhimillinen kärsimys. Ihminen on tärkeä. 

2:10


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.