Mainos

Kansainväliset jalkapallovieraat joutuivat odottamaan bussikyytiä sateessa – näillä alueilla ratatyöt kiusaavat junamatkustajia

1:57

Suomen rataverkolla tehdään tänäkin vuonna runsaasti ratatöitä. Käytännön syistä suurin osa rataverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta tehdään kesällä.

Suurimmat vaikutukset junaliikenteeseen ovat pääradalla, mutta toki töitä tehdään eri puolilla maata useilla rataosuuksilla.

– Maanrakennusolosuhteet ovat Suomessa sellaiset, että ne rajoittavat huomattavasti töitä, sanoo ratatöitä koordinoiva Juha Kröger Liikennevirastosta.

– Lisäksi kesällä häiriö työmatkaliikenteelle on pienempi.

Junamatkustajat odottivat sateessa

Sosiaalisessa mediassa keskusteltiin eilen siitä, että kansainväliset jalkapallovieraat joutuivat seisoskelemaan sateessa odottamassa siirtymistä junasta linja-autoon Vainikkalassa.

Taustalla oli poikkeuksellisen pitkä liikennekatko Luumäen kohdalla, missä tehtiin vaihdetöitä suunnitellusti 70 tunnin ajan.

Vainikkalassa olleet moittivat tiedottamista vähäiseksi, ja ihmettelivät, miksi bussit eivät liikkuneet, vaikka matkustajat olivat paikalla.

– Olimme aikatauluttaneet Vainikkalan siirtymän niin, ettei jatkoyhteyksiin tule myöhästymisiä rajamuodollisuuksien takia. Eilen kaikki sujuikin hyvin nopeasti ja matkustajille jäi ylimääräistä odotteluaikaa, kertoo VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen.

Samalla paikalla on pitkä katko myös kahden viikon kuluttua, ja  jalkapallon MM-kisat ovat yhä silloinkin käynnissä.

– Otamme palautteen vastaan ja pyrimme varmistamaan, että jokaisella matkustajalla on oikea-aikainen tieto matkan seuraavasta vaiheesta, sanoo Hannukainen.

Isoja ratatöitä eri puolilla Suomea

Liikenneviraston kartta näyttää, että eri puolilla maata on käynnissä useita ratatöitä, joilla on vaikutuksia matkustajaliikenteeseen.

Luumäen lisäksi matkustajat eivät voi olla huomaamatta Helsingin ratapihan parantamistöitä, jotka alkoivat tänään.

Myös rantaradan korjaukset Kirkkonummi-Karjaa-Salo-osuudella aiheuttavat liikennekatkoja, jotka on pääsääntöisesti sijoitettu viikonloppuihin ja öiseen aikaan.

Liikenneviraston verkkosivuilla kerrotaan lisätietoja kaikista ratatöistä.

Isot hankkeet jatkuvat pitkälle syksyyn, ja matkustajien on syytä tarkistaa, sattuuko omalle matkapäivälle ja -reitille poikkeusjärjestelyjä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.