Jääkiekkolegenda Hayley Wickenheiserilta ankara avautuminen olympialaisista: "Tunteetonta ja edesvastuutonta"

Kanadalainen jääkiekkosuuruus Hayley Wickenheiser syyttää Kansainvälistä olympiakomiteaa KOK:ta vastuuttomuudesta, kun se pyrkii järjestämään Tokion kesäolympialaiset ajallaan kasvavasta koronavirusuhasta huolimatta. 

Kuusinkertaisen olympiakävijän mielestä KOK ei ole huomioinut koronaviruspandemiaa riittävällä vakavuudella. 

– Tämä kriisi on suurempi asia kuin olympialaiset. Urheilijat eivät pysty harjoittelemaan. Osallistujat eivät pysty suunnittelemaan matkojaan. Sponsorit ja markkinaväki eivät pysty markkinoimaan tarpeeksi hienotunteisesti, Wickenheiser avautuu Twitterissä

– Se, että KOK ajaa kisoja läpi tällaisella tarmolla, on tunteetonta ja edesvastuutonta tässä tilanteessa. Emme tiedä mitä tapahtuu 24 tunnin päästä, saati sitten seuraavan kolmen kuukauden aikana, urallaan myös Suomi-sarjaa pelannut Wickenheiser jatkaa. 

Wickenheiser on KOK:n urheilijakomission jäsen. Hän suorittaa myös lääkärinopintoja ja on ollut aktiivinen tekijä koronaviruksen ehkäisemisessä Kanadassa. 

Juttu jatkuu kuvan alla.

KOK ilmoitti tiistaina, että se yrittää edelleen täysipainoisesti järjestää kisat 24. heinäkuuta–8. elokuuta. 

– Kukaan ei tässä vaiheessa tiedä (tulevasta) ja sen on pointtini, jääkiekon nelinkertainen olympiavoittaja summaa. 

KOK: Ei ihanteellinen ratkaisu

Myös naisten seiväshypyn puolustava olympiavoittaja, kreikkalainen Katerina Stefanidi on kritisoinut KOK:ta.

–  KOK haluaa, että me harjoittelemme kisoja kohti päivittäin ja siten riskeeraamme oman terveytemme, läheistemme terveyden ja yleisen terveyden. KOK ei aseta meitä riskitilanteeseen neljän kuukauden kuluttua vaan nyt, Stefanidi sanoi Twitterissä.

KOK myöntää, että kesäolympialaisten järjestäminen Tokiossa heinä-elokuussa ei ole "ihanteellinen ratkaisu", mutta kehottaa silti urheilijoita valmistautumaan kisoihin. 

–  Yritämme löytää ratkaisun, jolla on vähiten negatiivinen vaikutus urheilijoihin, samalla, kun suojaamme urheilijoiden terveyttä ja toimimista kisojen suhteen oikein. Laskemme urheilijoiden vastuullisuuden ja solidaarisuuden varaan, KOK linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat