Mainos

"Kansainvälinen rikollisuus muuttanut muotoaan"

Europolin johtaja arvelee, että kansainvälinen järjestäytynyt rikollisuus on muuttanut muotoaan.

Europol

Keskusrikospoliisin 75-vuotisjuhlaseminaarissa puhunut Europolin johtaja Jürgen Storbeck sanoo, että rikollisjärjestöt ovat nykyään joustavia ja koostuvat pienistä, esimerkiksi salakuljetukseen, kauppaan tai väkivaltaan erikoistuneista ryhmistä.

Storbeck sanoo, että kehitys on mennyt tähän suuntaan, koska perinteiset mafia- tai huumekartelliorganisaatiot olivat poliiseille liian helppoja tunnistaa.

Ulkomaisia liigoja Suomessa

Keskusrikospoliisin apulaispäällikkö Kauko Aaltomaa sanoo, että virolais-venäläiset liigat valtaavat Suomen huumemarkkinat. Aaltomaan mukaan suomalaiset rikolliset eivät enää entiseen tapaan huolehdi huumeiden levityksestä, vaan he toimivat nykyisin virolaisten ohjauksessa.

Aaltomaa kuvaa virolais-venäläisen rikollisuuden läpimurtoa huolestuttavaksi, koska Viron alueella vakiintunut rikollisuus toimii kiinteässä yhteistyössä venäläisten rikollisten kanssa.

Neuvostoliiton alueelta lähtöisin oleva järjestäytynyt rikollisuus on 1990-luvulla täysin kansainvälistynyt ja jopa maailmanlaajuistunut ja saanut huumeiden takia ensimmäisen kerran vahvan jalansijan myös Suomessa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.