Kansainvälinen jääkiekkoliitto puolustaa Venäjää dopingmyrskyn keskellä: "Toivomme todella, ettei päätös ole poliittinen"

Kansainvälinen jääkiekkoliitto yrittää turvata Venäjän oikeuden säilyttää vuoden 2023 MM-kisojen isännyyden, liiton presidentti Rene Fasel kertoi Reutersin mukaan torstaina.

Sanktiot kieltävät myös venäläisurheilijoita osallistumasta oman maan lippunsa alla suuriin urheilutapahtumiin, kuten seuraaviin kesä- ja talviolympialaisiin.

– Mikään ei ole tänään varmaa, mutta työskentelemme asian suhteen, ja teemme kaiken mahdollisen suojellaksemme liittoamme ja intressejämme, Fasel sanoi torstaina Venäjän MM-kisaisännyydestä kysyttäessä.

Fasel lisäsi kansainvälisen jääkiekkoliiton odottavan urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen reaktiota Venäjän rangaistukseen.

Venäjän antidopingtoimisto RUSADA:n on päätettävä 19. joulukuuta mennessä, nostaako se valituksen päätöksestä.

– Toivomme todella, ettei päätös ole poliittinen, vaan reilu ja laillinen, Fasel lisäsi.

WADA on käskenyt IIHF:n kaltaisia lajiliittoja siirtämään neljän vuoden aikaikkunaan osuvat kilpailut toiseen maahan, "ellei se ole laillisesti tai käytännöllisesti mahdotonta".

Helsingin Jokereiden omistajaportaaseen aiemmin kuulunut ja Vladimir Putinin läheinen ystävä Gennadi Timtsenko kertoi viime vuonna haluavansa rakentaa vuoden 2023 MM-turnaukseen maailman suurimman jäähallin.

Lue myös:

    Uusimmat