Mainos

Kansa pääsee tutustumaan Presidentinlinnaan – kierrokseen kannattaa varata noin tunti

Presidentinlinnan ovet avataan tänään yleisölle. Rakennukseen voi käydä tutustumassa loppuviikon ajan lauantaihin asti. Tapahtuma on osa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden viettoa.

Tutustumiskierros kulkee Presidentinlinnan keskeisten salien läpi. Tiloissa on opasteet. Presidentin kanslian henkilökuntaa on myös paikalla vastaamassa kysymyksiin. Kanslia suosittelee varaamaan kierrokseen noin tunnin.

Saleissa on myös esillä valokuvanäyttely, joka kertoo Suomen tasavallan presidenteistä työssään.

Presidentinlinnan ovet ovat yleisölle auki tänään, perjantaina ja lauantaina klo 10–16 sekä torstaina klo 10–18. Ovien sulkeuduttua vierailijoita ei enää oteta sisään.

Sisäänkäynti kierrokselle on osoitteesta Mariankatu 2. Tutustumiskierros päättyy Pohjoisesplanadin puoleiselle portille.

Presidentin kansliasta huomautetaan, että rakennuksessa ei ole mahdollisuutta tavarasäilytykseen. Lastenvaunujen kanssa ei voi tulla sisään, mutta pyörätuolilla liikkuvat ohjataan sisälle esteetöntä reittiä.

Edellisen kerran Presidentinlinnan avoimet ovet -tapahtuma järjestettiin vuonna 2015.

Tsaarin residenssi ja sotasairaala

Presidentinlinnassa sijaitsevat tasavallan presidentin kanslian työ- ja aputilat sekä tasavallan presidentin edustustilat. Näkyvimpänä tyylisuuntauksena rakennuksessa on pietarilais-empiirinen tyyli.

Presidentinlinna rakennettiin alun perin kauppias ja laivanvarustaja J.H. Heidenstrauchin asuintaloksi sekä liike- ja varastotiloiksi. Rakennus valmistui vuonna 1820.

Vuonna 1837 Heidenstrauchin talo myytiin keisarisuuriruhtinaan Helsingin-residenssiksi. Rakennus muutettiin sellaiseen kuntoon, että Venäjän keisari saattoi majoittua sinne.

Ensimmäisen maailmansodan aikana linnassa oli sotasairaala. Presidentinlinnaksi rakennus kunnostettiin vuonna 1921.

Linna entisöitiin 1970-luvun alussa arkkitehti Sirkka Tarumaan suunnitelmien mukaan. Vuosina 2012–2014 Presidentinlinnaan tehtiin laaja peruskorjaus. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.